Nieuwe MSI Titan-laptop introduceert miniled-paneel

Nieuwe MSI Titan-laptop introduceert miniled-paneel

Verschillende specificaties van MSI's nieuwe Titan GT77-laptop zijn uitgelekt, waaronder een helder miniled-paneel op 4k en 144 hertz.

De specificaties zijn afkomstig van ogenschijnlijk officiële presentatiepagina's, die aanvankelijk opgepikt werden door NotebookCheck

Op de slides is te zien hoe MSI vasthoudt aan selecte nieuwigheden van het vorige Titan GT77-model, zoals Intels zwaarste HX-varianten van Core i9-cpu's en een door Cherry vervaardigd mechanisch toetsenbord, maar voor de laptopreeks vormt de introductie van miniled de grootste verandering.

MSI laat het miniled-paneel net als veel andere partijen vervaardigen bij AU Optronics, het merk achter de Amled-technologie. De specificaties beloven een 4k-resolutie met beeldverversing op 144 hertz, met daarbovenop 1008 afzonderlijke dimmingzones en een piekhelderheid van 1000 nits 

Gelekte presentatiepagina van MSI's Titan GT77-laptop, welke anno 2023 ook een miniled-paneel lijkt te introduceren.

Daarbij hoort een VESA-certificaat voor DisplayHDR 1000, maar MSI belooft daarnaast ook volledige dekking van het DCI-P3-kleurengamma. Het laptopscherm zou in een overdrive-functie een responstijd van 3 milliseconde bieden: sneller dan menig paneel, maar aanzienlijk trager dan bijvoorbeeld oled. 

Voor MSI vormt het 2023-model van de Titan GT77 niet het eerste product op miniled. De afgelopen jaar verschenen MSI Creator 17-serie bood optioneel ook een miniled-paneel aan, zij dat op een tragere beeldverversing van 60 hertz. De Creator-laptops kwamen wel met dezelfde piekhelderheden en beeldkalibratie. 

MSI's nieuwe Titan GT77-laptop is vooralsnog niet officieel onthuld, maar daar komt hoogstwaarschijnlijk snel verandering in. De gelekte slides spreken over "de laatste" Intel-processoren en "next-gen" GeForce-gpu's, die vrijwel zeker aangekondigd zullen worden op CES 2023. Aannemelijk is dat laptopfabrikanten hun vlaggenschepen met de nieuwe chips op diezelfde beurs uit de doeken doen, in de eerste week van 2023. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou