Nieuwe Kickstarter-projecten moeten aangeven of er AI gebruikt wordt

Nieuwe Kickstarter-projecten moeten aangeven of er AI gebruikt wordt

Regel gaat vanaf 29 augustus in

Vanaf 29 augustus moeten bedrijven die een Kickstarter-project online zetten aangeven of er artificiële intelligentie gebruikt wordt in het ontwikkelproces.

Dat heeft het bedrijf achter Kickstarter, een website om projecten zoals games met behulp van enthousiastelingen te financieren, laten weten. Als een project niet duidelijk laat weten dat er gebruik wordt gemaakt van AI, kan het offline gehaald worden. Daarbij kunnen bedrijven een verbod krijgen om in de toekomen nog van Kickstarter gebruik te maken.

De mensen achter een project moeten aangeven “hoe men AI-content wil gebruiken in hun project, en welke elementen uit compleet origineel werk bestaan en welke elementen gemaakt worden met AI”. Kickstarter benadrukt dat de nieuwe regelgeving “niet een ban is op het gebruik van AI in projecten”. Maar: “We willen er zeker van zijn dat elke project dat via Kickstarter wordt gefinancierd creatieve input van mensen bevat, en dat men credits geeft aan het werk van artiesten waar naar gerefereerd wordt, en dat men toestemming krijgt.”

Onlangs gaf Valve ook al duidelijkheid over diens regelgeving omtrent AI in games. Dit gebeurde kort nadat een game werd verbannend van Steam omdat het assets gebruikte die met AI gemaakt waren en teveel leken op assets uit een andere game. Valve maakte uiteindelijk duidelijk dat het niet het gebruik van AI wil demotiveren, maar dat het zich wel aan de huidige wetgeving moet houden.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou