Nieuwe De Sims-game Project Rene wordt mogelijk free-to-play

Nieuwe De Sims-game Project Rene wordt mogelijk free-to-play

Dat blijkt uit een inmiddels weer verwijderde vacature

De nieuwe De Sims-game die op dit moment nog door het leven gaat als Project Rene, zou wel eens free-to-play kunnen worden.

Ontwikkelaar Maxis plaatste een vacature waarin het bedrijf zocht naar een hoofd van 'Marketplace & Monetization'. De persoon in kwestie bepaalt "de prijzen van alle content in deze free-to-enter game". Volgens de beschrijving zal de persoon die wordt aangenomen over alle prijzen van dingen die op de in-game marktplaats worden aangeboden.

Het lijkt er dus op dat Project Rene - die volgens speculatie uiteindelijk wellicht De Sims 5 gaat heten - gratis speelbaar wordt, al lijkt het er op dat de game genoeg content gaat bevatten waar wel geld voor neergelegd moet worden. Met 'free-to-enter' wordt mogelijk een gratis uitgeklede versie van de game bedoeld, terwijl allerlei opties en uitbreidingen wel geld gaan kosten.

Hoe dan ook heeft Maxis de advertentie inmiddels weer verwijderd, al is het nog steeds te zien via Wayback Machine.

EA kondigde Project Rene vorig jaar aan. "We bouwen een next-generation Sims-game die tegelijk als creatief platform dient", aldus vicepresident van de franchise Lyndsay Pearson. "We vinden De Sims die jullie kennen en waar jullie van houden opnieuw uit met nieuwe manieren om te spelen. Dit is de toekomst van De Sims, gebouwd op de fundering van de charmante Sims, krachtige gereedschappen en betekenisvolle verhalen."

Uniek aan de game wordt dat spelers zowel alleen als met anderen kunnen samenwerken. Daarbij kunnen niet alleen patronen en kleuren van objecten zoals meubels aangepast worden, maar zelfs de vorm van objecten. Verder legt EA de nadruk op het feit dat dezelfde ervaring op alle beschikbare platforms aangeboden moet worden, inclusief mobiel.

Eerder deze week verscheen er een uitgebreide nieuwe video van Project Rene. De video toont onder andere nieuwe technieken qua lichtgebruik, waardoor er "enorm aanpasbare ruimtes gemaakt kunnen worden en spelers emotioneel resonerende verhalen kunnen vertellen". Ook animatie moet natuurlijk aanvoelen - spelers zouden alleen door het gedrag en de houdingen van hun Sims kunnen zien hoe ze zich voelen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou