NiceHash claimt Nvidia's crypto-trechter volledig omzeild te hebben

NiceHash claimt Nvidia's crypto-trechter volledig omzeild te hebben

De ontwikkelaars achter NiceHash beweren met de nieuwe QuickMiner-software de Lite Hash Rate-blokkade (LHR) van Nvidia omzeild te hebben.

NiceHash' vermeende 'ontgrendeling' van Nvidia-gpu's komt bijna een jaar nadat Nvidia de LHR-versies van videokaarten introduceerde. RTX 30-gpu's met de Lite Hash Rate-trechter ingebakken halveren hun prestaties automatisch, zodra de kaart merkt dat deze ingezet wordt om cryptovaluta te delven.

Rond de zomer van vorig jaar beweerde NiceHash-ontwikkelaars al ongeveer 70 procent van de blokkade te kunnen omzeilen, per update voor de NBMiner-software. De nieuwe en volledige omzeiling is vooralsnog exclusief voor de Excavator-versie van NiceHash' QuickMiner en werkt enkel op Windows-systemen en het DaggerHashimoto Ethash-algoritme, voor het delven van Ethereum. Ook raadt NiceHash aan om videokaarten niet over te klokken.

NiceHash beweert dat 'unlock' binnenkort ook verschijnt voor het reguliere Miner-programma. Ook werkt het team nog aan het ontgrendelen van LHRv3, waar de RTX 3050 en RTX 3080 (12 GB) gebruik van maakt.

Screenshot van de NiceHash QuickMiner Excavator-software, welke met een recente versie de LHR-blokkade van populaire Nvidia-kaarten zou kunnen omzeilen.

In hoeverre de claims van NiceHash correct zijn; daarover is nog veel te doen. Op het Poolse Benchmark.pl werd de update uitgeprobeerd met een RTX 3080 Ti (LHR), welke een hashrate van bijna 117 MH/s wist te klokken. Met de LHR-vergrendeling bereikt dezelfde kaart meestal 85 tot 88 MH/s — dat is 40 procent geboekte winst op de LHR-hashrate. 

Andere, vaak hobbyistische crypto-boeren beweren dat QuickMiner weinig tot geen prestatiebonus meeneemt voor hun LHR-kaarten. Zeker gezien eerdere LHR-ontgrendelingen meer dan eens malware bleken te zijn, is het niet onverstandig om vermeende 'wondermiddelen' als deze in twijfel te trekken. 

Mocht NiceHash uiteindelijk betrouwbare resultaten boeken op het gros van de LHR-kaarten, dan is het nog maar de vraag of dat repercussies heeft voor de markttendens rond videokaarten. Niet alleen is het aanzien van cryptovaluta  en NFT's sinds de hoogtijdagen flink gedaald, ook een nieuwe generatie gpu's staat met enkele maanden weer voor de deur. Het (deels) doorbreken van de LHR-blokkade hoeft dus niet direct te betekenen dat vraagprijzen van videokaarten weer omhoog schieten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Triest kaarten zijn nu al niet te verkrijgen, ga echt geen 1000 euro meer voor een kaart uitgeven als de kaart zelf al 1200 kost.

0
test

Yep, Pc gaming word steeds duurder en duurder. Je bent straks beter en goedkoper af met een console.

0
test

@Goodmushin of een game streaming service abbonement op een willekeurig aparaat ;)

0
test

@-JK- So true!

0

Aanbevolen voor jou