NetEase opent Amerikaanse studio voor ontwikkeling scifi-multiplayergame

NetEase opent Amerikaanse studio voor ontwikkeling scifi-multiplayergame

Mmo-expert Rich Vogel stuurt de studio aan

Het Chinese NetEase heeft in Austin, Texas de studio T-Minus Zero Entertainment geopend, waar gewerkt wordt aan een multiplayergame in een scifi-setting.

Over de third-person actiegame is nog nagenoeg niets bekend, maar wel duidelijk is dat de studio aangestuurd wordt door mmo-ontwikkelaar Rich Vogel. Hij heeft eerder studio's als Bioware Austin en Bethesda Game Studios Austin opgericht en was verantwoordelijk voor games als Ultima Online en Star Wars: The Old Republic.

Andere ontwikkelaars die mee hebben geholpen met het oprichten van T-Minus Zero zijn Mark Tucker (Fallout 76, Doom), Jeff Dobson (Dragon Age: Inquisition, Mass Effect: Andromedia en Scott Malone (The Elder Scrolls Online, Fallout 76). Er staan diverse vacatures open.

Vogel: "Het doel van onze studio is epische, meeslepende werelden te creëren waarin gamers van over heel de wereld samen kunnen spelen en gepassioneerde gemeenschappen kunnen creëren. NetEase Games deelt onze visie rondom het maken van memorabele en betekenisvolle ervaringen, en ze geven prioriteit aan het bieden van ondersteuning en creatieve vrijheid, waardoor we onze droom kunnen laten uitkomen."

NetEase timmert de laatste jaren hard aan de weg binnen de game-industrie met investeringen, overnames en nieuwe studio's. Het bedrijf heeft studio's als Quantic Dream en Grasshopper Manufacture gekocht. Yakuza-bedenker Toshihiro Nagoshi heeft met NetEase de ontwikkelaar Nagoshi Studio opgericht en de hoofdontwerper van Remedy-game Control is met het bedrijf Anchor Point Studios gestart. Voormalige Dragon Quest-producent Ryutaro Ichimura heeft afgelopen mei samen met NetEase de studio PinCool geopend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

@ redactie, ik kan geen nieuws van vandaag openen, krijg jullie error 404 met duckhunt plaatje alles werkt weer, super snel gehandeld :)

[Reactie gewijzigd door -JK- op 18 augustus 2023 - 09:13]

0

Aanbevolen voor jou