Nederlandse studio Vlambeer nu volledig in handen van Jan Willem Nijman

Nederlandse studio Vlambeer nu volledig in handen van Jan Willem Nijman

Medeoprichter Rami Ismail heeft zijn aandelen verkocht

Rami Ismail, een van de oprichters van de Nederlandse gameontwikkelaar Vlambeer, heeft zijn aandelen aan medeoprichter Jan Willem Nijman verkocht.

Dat lieten de heren weten via social media. De transactie zorgt er voor dat Nijman nu de volledige eigenaar is van de studio. "Nadat mijn huidige onaangekondigde project klaar is, zal ik er voor zorgen dat Vlambeers langverwachte Ultrabugs uitkomt", zo vertelt Nijman. Ook is er een update in de maak voor Ridiculous Fishing EX, de 3D-remaster van de visgame.

Verder is Nijman van plan om er voor te zorgen dat de eerder verschenen games van de studio speelbaar blijven en behouden worden voor de volgende generatie. Tot slot wil hij "coole indiegames met coole, kleine teams maken zoals ik altijd al heb gedaan".

In 2020 werd aangekondigd dat Vlambeer - tien jaar na oprichting - de deuren zou sluiten. In het decennium dat het bedrijf bestond, heeft de studio diverse games ontwikkeld, waaronder Nuclear Throne, Luftrausers en Ridiculous Fishing. Sinds de 'sluiting' van de studio bleef Vlambeer echter voortbestaan, al stonden de werkzaamheden op een laag pitje.

In een blog legt Ismail uit dat de studio sinds 2020 in een soort limbo verkeerde, doordat beide heren te weinig tijd hadden voor Vlambeer. Werkzaamheden werden bemoeilijkt omdat ze beiden eindverantwoordelijk voor beslissingen waren. Nu draagt alleen Nijman nog de verantwoordelijkheid, wat volgens Ismail "een betere toekomst" voor de studio kan opleveren.

View post on X
View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nog nooit van gehoord.

0

Aanbevolen voor jou