Nederlandse retailers lekken prijzen van Intel Alder Lake-S-cpu's

Nederlandse retailers lekken prijzen van Intel Alder Lake-S-cpu's

Bij in ieder geval drie Nederlandse retailers lijken de prijzen van verschillen Intel Alder Lake-desktopprocessoren gelekt. Hardware-ingewijde href="https://twitter.com/momomo_us/status/1433309758656679936" rel="noopener noreferrer" target="_blank">@momomo_us</a> plaatste een overzicht van enkele twaalfde generatie Intel Core-cpu's, voorzien van verkoopprijzen bij de drie webwinkels.

De lijst omvat niet alle beschikbare Alder Lake-S-cpu's, maar wel een aardige greep uit het aanstaande aanbod van Intel. Alle zes processoren zijn overklokbare K-modellen, met elk een iets goedkopere KF-variant zonder integrale gpu.

Het vermoedelijke topmodel, de Intel Core i9-12900K, wordt bij de goedkoopste retailer klaarblijkelijk aangeboden voor 653,40 euro (inclusief btw). Een dergelijke vraagprijs is slechts een paar tientjes verwijderd van wat nu in Nederland voor Intels huidige topmodel, de Intel Core i9-11900K, gevraagd wordt.

De prijzen zijn niet bepaald officieel te noemen, laat staan definitief. Wel lijkt de lek in lijn met de aanloop naar voorgaande Intel-generaties. 

Het eerste doorsijpelen van retailprijzen gaat vaak een maand of twee vooraf aan de daadwerkelijke onthulling van Intel-hardware. Gezien de twaalfde generatie Core-processoren nog steeds in de planning staat voor eind 2021, zou dat betekenen dat Intel medio november een officiële aankondiging incalculeert. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou