Nederlandse ontwikkelaar Deliver Us Mars ontslaat vier mensen

Nederlandse ontwikkelaar Deliver Us Mars ontslaat vier mensen

Studiohoofden hebben eerst bij zichzelf loon ingehouden

De Nederlandse studio KeokeN Interactive, bekend van Deliver Us the Moon en Deliver Us Mars, heeft vier mensen ontslagen.

Het hoofdteam van de studio bestond uit negentien mensen, dus de vier ontslagen werknemers besloegen een aanzienlijk deel van de werkkracht. Ceo Koen Deetman en managing director Paul Deetman deelden een bericht op social media waarin ze dit bekendmaakten.

"We hebben dit besluit genomen nadat Paul en ik al significante loonsverlagingen hadden genomen en de afgelopen paar maanden zelfs helemaal geen salaris aan onszelf hebben uitgekeerd. Als leiders ben je niet alleen gezegend met keuzes maken vanuit de top van het bedrijf, maar moet je ook de eerste klappen opvangen in moeilijke tijden."

Het tweetal laat weten het team zo lang mogelijk te hebben beschermd, maar ondanks dat moeten er nu vier mensen vertrekken. Ze benadrukken dat de werknemers niet zijn ontslagen vanwege hun gebrek aan talent. "Dit zijn geweldige mensen die we graag nog jaren bij ons hadden willen houden." Het bericht eindigt met het volgende: "We zijn vechters en we vechten elke dag om er voor te zorgen dat dit nooit meer hoeft te gebeuren."

Deliver Us Mars - het vervolg op Deliver Us The Moon - kwam in 2023 uit op pc, PlayStation- en Xbox-consoles. Het is niet bekend waar KeokeN op dit moment aan werkt.

In navolging van 2023 vallen er ook in 2024 opvallend veel ontslagen bij gamebedrijven, zelfs bij de grootste uitgevers. Zo ontsloeg Microsoft 1900 mensen bij Xbox, Bethesda en Activision Blizzard, laat EA zo'n vijf procent van zijn werknemers gaan en werd aangekondigd dat PlayStation 900 mensen ontslaat - waaronder circa veertig mensen bij het Nederlandse Guerrilla Games. Andere bedrijven die dit jaar werknemers ontslaan zijn onder andere UnityTwitchSupermassive GamesEidos MontrealBuild a Rocket BoyRiot GamesVisual Concepts AustinBossa StudiosLost Boys InteractiveDeck Nine Games, Cloud Imperium Games en Behaviour Interactive.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou