MSI verwacht 50-60 procent prijstoename voor DDR5-geheugen

MSI verwacht 50-60 procent prijstoename voor DDR5-geheugen

Per href="https://www.msi.com/blog/all-you-need-to-know-about-ddr5-memory-modules?" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost</a> vertelt MSI meer over hun verwachtingen voor de volgende generatie werkgeheugen. Volgens de Taiwanese moederbord- en videokaartgigant kosten de aanstormende DDR5-schijfjes de komende jaren een flinke tik meer dan het huidige DDR4-aanbod.

Het uitlegartikel schetst de globale verschillende tussen DDR4- en DDR5-werkgeheugen, maar biedt ook MSI's inzage op sommige details. De prijsindicatie, die een handvol geheugenfabrikanten nog niet noemen, ligt volgens MSI misschien wat hoger dan verwacht.

"Historisch gezien kosten nieuwere geheugentechnologieën rond de 30 tot 40 procent meer dan hun voorgaande generatie. Ditmaal introduceert DDR5 echter een handvol andere deelcomponenten, welke de prijs nog verder opstuwen", zo claimt MSI's blogpost. Met die nieuwe onderdelen wordt waarschijnlijk gedoeld op zaken als interne stroomregulatoren (PMIC) en automatische datacorrectiemodules (ODECC).

Close-up van een DDR5-geheugenmodule van TeamGroup.

"Als gevolg verwachten we dat DDR5 een prijstoename van 50 tot 60 procent brengt, ten opzichte van de vraagprijs voor DDR4 toen die generatie geïntroduceerd werd."

Wel zou DDR5 vast blijven houden aan de prijstendens van eerdere generaties werkgeheugen, zo claimt MSI: "Normaliter duurt het twee jaar voordat een nieuwe generatie op het prijsniveau van de vorige zit. Voor DDR5-modules verwachten we dat die trend onveranderd blijft."

De DDR5-generatie van werkgeheugen is nog niet officieel afgetrapt, maar staat wel te springen voor de deur. Met komst van Intels Z690-moederbordchipset en Alder Lake-processoren staan de componenten klaar om DDR5-geheugen te adopteren; beide worden rond 4 november verwacht.

MSI lijkt zelf ook paraat te staan voor de komst van DDR5. Afgelopen week teasede de hardware-gigant de eerste Z690-moederborden, waarvan het gros direct  van DDR4 overstapt naar DDR5. Op het 'The Next Playground'-evenement op 2 november aanstaande doet MSI een reeks nieuwe producten uit de doeken, waaronder ook de nieuwe Intel-moederborden. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou