Mod maakt duizenden Unreal Engine-games speelbaar in vr

Mod maakt duizenden Unreal Engine-games speelbaar in vr

Een bèta van de UEVR-mod is nu beschikbaar

Modder Praydog heeft een publieke bèta van zijn mod UEVR uitgebracht. Daarmee kunnen duizenden Unreal Engine-games in virtual reality gespeeld worden.

Via Github is de bèta van de mod als de broncode beschikbaar. Mensen kunnen hiermee talloze games die op de Unreal Engine draaien in vr spelen. Daarmee volgt de camera de bewegingen die mensen met een vr-helm maken.

In totaal zou het in theorie om meer dan 11.000 Unreal Engine-games kunnen gaan, al zijn die natuurlijk niet allemaal getest. De modder heeft wel games als Star Wars Jedi: Fallen Order, Hi-Fi Rush en Little Nightmares getest, zo valt in onderstaande video te zien.

Mensen kunnen de mod gebruiken door een game op te starten en vervolgens in de interface van UEVR te selecteren. Vervolgens wordt de game gecombineerd met de code van de mod, waarna het zou moeten werken.

Praydog laat weten dat hij de mod op diverse vr-headsets heeft getest, waaronder de Valve Index, HTC Vive, Meta Quest 2 en 3 en Oculus Rift.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Let wel, dit is (nog) niet een mod voor iedereen. Je moet wel weten waar jexmee bezig bent, want het is niet, install, start, go in VR. Je moet nog een heleboel instellen, wat dan als een profiel opgeslagen kan worden. Naarmate mensen profielen maken en die delen, zal het makkelijker worden voor meer mensen. Nu moet je ook nog handmatig zo'n profiel ergens neerzetten/inladen, bedoeling is om dat in de toekomst vanuit een soort store automatisch te laten doen(zoals ik begreep), en dan is die mod voor nog veel meer mensen geschikt. Wel heb je een stevige PC nodig omdat de originele games niet geoptimaliseerd zijn voor VR, en dus geen rekening houden met dubbele rendering (wat meer kracht kost).

0
test

Leuk dat ze dit doen! Doet me een klein beetje denken aan de Dolphin Emulator die (bijna?) alle games kon omzetten in echte 3D. Zonde dat er geen 3D televisies meer bestaan want toen ik er nog een had, was het resultaat verbluffend goed. Misschien via VR brillen ook nog mogelijk?

0

Aanbevolen voor jou