Mobiele versie van roguelike pokergame Balatro in de maak

Mobiele versie van roguelike pokergame Balatro in de maak

Ontwikkelaar geeft ook zijn mening over de 18+-rating

Er wordt gewerkt aan een iOS- en Android-versie van de populaire roguelike pokergame Balatro.

Dat heeft de maker van de game, die zichzelf localthunk noemt, laten weten in een Reddit AMA. Iemand vroeg hem of Balatro naar iOS en Android komt, waarop hij meldde dat een mobiele versie inderdaad in de maak is. Meer details kon hij nog niet geven.

De ontwikkelaar ging ook in op de controverse rondom de leeftijdsclassificering van de game. Onlangs ontving het spel in Europa plotseling een 18+-rating, waardoor het in sommige landen uit de digitale winkels werd gehaald. Dit terwijl de game volgens de uitgever van het spel juist negatief tegenover gokken staat.

"Ik denk dat dat de rating ongegrond is, maar er is een grijs gebied ter interpretatie voor PEGI en het is wat het is. Ik ben vooral teleurgesteld dat andere games met daadwerkelijke gokmechanismen niet dezelfde keuring krijgen vanwege hun uiterlijk en thema."

Balatro is een roguelike waarin spelers decks bouwen en pokeren. Men kan verschillende soorten kaarten verkrijgen en daarmee combo's creëren om hoge scores te halen. De game verscheen in februari op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch, pc en begin maart voor Mac.

Ron Vorstermans gaf het spel een 9 in de Gamer.nl-review: "Er zal wellicht teleurstellende dlc komen, er zullen tijden komen dat het spel nergens meer wordt genoemd, maar Balatro zal er altijd voor je zijn als je even niets te doen hebt. Dit is zo’n game waarvan het simpele concept zich leent voor bijna onbegrensde diepgang. Zelfs na tientallen uren spelen weet deze roguelite deckbuilder je te verrassen met strategieën waarvan je niet wist dat ze mogelijk waren."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hey nice, dat miste ik indd bij de review, leuk dat tie ook naar mobiel komt, lijkt me een super game daarvoor.

0

Aanbevolen voor jou