'Microsoft laat Blizzard Blizzard zijn sinds de overname'

'Microsoft laat Blizzard Blizzard zijn sinds de overname'

'Niemand vraagt ons iets te doen'

Blizzard zou vrij worden gelaten in hoe het bedrijf gerund wordt sinds de uitgever is gekocht door Microsoft vorig jaar.

Dat meldt Holly Longdale, executive producer en vicepresident van World of Warcraft, in een interview met VGC. "Het is vooral erg handig. We hebben bijvoorbeeld tijd gekregen met Helen Chang van Mojang en wisselden informatie uit, dus het voelt alsof we toegang hebben tot wat voor hun heeft gewerkt. We hebben met het The Elder Scrolls Online-team gepraat en gedeeld waar we mee bezig zijn en wat werkt. Daar halen we ons voordeel uit."

Ze vervolgt: "Niemand vraagt ons iets te doen. World of Warcraft doet het enorm goed en ze (Microsoft) zijn erg trots op wat we hebben bereikt, dus ze laten het zo. Ze zijn juist erg behulpzaam en hebben zoiets van, 'laat Blizzard Blizzard zijn'."

Na een lang traject werd Activision Blizzard afgelopen oktober onderdeel van Microsoft. De Xbox-divisie van het bedrijf staat er om bekend dat ze aangekochte studio's relatief vrij laten in de dagelijkse gang van zaken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Probleem is dat Blizzard al jaren niet meer Blizzard is :)

-2

exact dit. Diablo 4 was de enige Blizzard Fame waar ik naar uitkeek en ook die speel ik niet meer

-3

Ik speel Diablo 4 dan nog wel, en met veel plezier. Maar wel enorm klote dat dus alle gear standaard er vrij basic uit ziet, zelfs de legendary items, en je dus skins moet kopen of verzamelen in een season pass (waardoor dus iedereen met die season pass alnog er hetzelfde uit ziet). Ik geeft daar gelukkig niet zoveel om dus ik geef er geen cent aan uit.

-1

Speel je dan nog seasons? Season 3 vond ik echt niks aan en ik kan eigenlijk niet zo goed uitleggen waarom. In Diablo 3 was het levellen naar max level eigenlijk zo gebeurd en met de endgame aan de slag, dat voelt nu zoveel meer als werken dat je tegen de tijd dat je bij de endgame bent er al klaar mee bent. Maar ik heb ook niet zoveel tijd meer om te gamen, misschien ligt het ook daaraan.

0

Ik speel idd wel de seasons, maar season 3 was inderdaad niet heel best. Die bot bij je voegde niet zo veel toe imo, en vond die hordes aan vijanden eerder irritant. Maar wat d4 wel heel goed doet is dat je veel meer vrijheid hebt in je builds dan je in 3 had. Daar was het toch vooral een set verzamelen, en bij die set hoorde een bepaalde speelstijl. Het klopt wel dat de weg naar level 50 waar de endgame begint lang duurt, maar dat gaat in seizoen 4 aangepakt worden.

-1
test

Hahaha precies dit! Blizzard is kapot gemaakt, uitgehold en geld belust worden door die gore bobby kotick. Er is vrij weinig van over, maar doe maar net alsof het nog de glorie dagen zijn.

[Reactie gewijzigd door Paul_Power op 18 april 2024 - 09:22]

-2
test

ik denk dat ze het pas gaan merken als er een nieuw project aan komt, dan vind vaak een verplaatsing van personeel plaats. Maar voor nu is dat dus nog niet nodig.

1

Die nieuwe projecten lopen natuurlijk allang en daar is Microsoft al sinds voor de overname al van op de hoogte. Dat is standaard bij een overname om een goeie inschatting te maken van hoeveel iets waard is. Als Blizzard namelijk geen noemenswaardige projecten heeft lopen zal het veel minder waard zijn als ze zeg maar een nieuwe WoW bijna af hebben.

0

Mijn gok is dat ze qua echt nieuwe games in ieder geval een nieuwe Starcraft in ontwikkeling hebben. Plus de reeds aangekondigde WoW en Diablo 4 uitbereidingen, en eventueel een nieuwe IP. Alle andere IP's zijn minder logisch naar mijn mening. Nieuwe Warcraft zullen ze niet doen, want de warcraft lore wordt volledig gebruikt door WoW. Overwatch kan oneindig worden voortgezet in t huidige concept van overwatch 2. Diablo is net een nieuwe game van uit, daar hoeven we de komende 4 tot 5 jaar geen nieuw deel van te verwachten.

0
test

@yennila ik zie juist een nieuwe warcraft onder Microsoft juist wel gebeuren, vooral sinds hun ook hun rts games naar console brengen.. Maar een nieuwe warcraft rts zou zo welkom zijn.

0

Een nieuwe WoW was natuurlijk een voorbeeld. Het punt is dat Microsoft voor de overname al wist welke games er allemaal precies in ontwikkeling zijn en wat ongeveer de planning is. Je geeft niet zomaar even 70 miljard uit als je totaal geen inschatting kan maken wat Blizzard de komende jaren gaat opleveren.

0
test

Nee niet een nieuwe wow maar een warcraft. Ik wil een nieuwe warcraft en geen wow die game heeft mij nooit aangesproken maar warcraft 3 speelde ik vroeger echt heel veel. Maar ja Microsoft toen ze in gesprek gingen voor overname wisten ze percies wat er in ontwikkeling was op dat moment.

0

@HULSTPOWER Probleem is dat als er een nieuwe Warcraft zal komen dat ze waarschijnlijk qua verhaal de serie moeten rebooten. want het verhaal is inmiddels dus voortgezet in WoW. En als die nieuwe warcraft er komt (en ik bedoel dan ook de RTS, NIET WoW) Dan zal het waarschijnlijk een free 2 play microtransaction bolwerk worden, net zoals ze inmiddels van starcraft 2 hebben gemaakt.

0

Aanbevolen voor jou