Micron staakt productie van Crucial Ballistix-geheugen

Micron staakt productie van Crucial Ballistix-geheugen

Per persbericht heeft geheugenfabrikant Micron laten weten een eind te maken aan de Ballistix-reeks van dochtermerk Crucial. Een duidelijke reden werd niet gegeven.

Het 'end-of-life' verklaren geldt voor alle Ballistix-producten, waaronder ook Ballistix Max en de rgb-varianten. Onder het Crucial-vaandel stond Ballistix vaak bekend als high-end optie voor gamers en veeleisende hardware-enthousiastelingen, zoals fervente overklokkers.

Micron specificeert dat, ondanks het einde van Ballistix, Crucial als merk wel zal blijven bestaan — zij het nu zonder duidelijk gamingcomponent. De fabrikant legt voorlopig prioriteit bij het produceren van DDR5-geheugen voor zowel consumenten als serverklanten, met evenals een groeiend aandeel in (externe) ssd-opslag. 

Productfoto van twee Crucial Ballistix DDR4-schijven met rgb-verlichting.

Micron heeft met Crucial inmiddels al een handvol eigen DDR5-geheugenmodules uitgebracht, maar Ballistix heeft de overstap naar de nieuwe interface nooit gemaakt. Vicevoorzitter Teresa Kelley verzekert echter dat het nieuwe DDR5-geheugen van Crucial "mainstream gamers meer prestaties, datatransfers en bandbreedte biedt dan ooit mogelijk was met Crucial Ballistix-geheugen".

Tot voor kort kon Micron met Ballistix maar liefst vijf DDR4-wereldrecords voor snelste werkgeheugen op diens naam schrijven. Inmiddels lijkt dat nalatenschap uitbesteed aan andere partijen, zoals recentelijk nog een DDR5-wereldrecord voor G.Skill.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou