Meta kondigt Meta Quest 3 aan, verlaagt prijzen Quest 2

Meta kondigt Meta Quest 3 aan, verlaagt prijzen Quest 2

Kost 499 dollar

Meta heeft officieel de Quest 3 vr-headset aangekondigd in een bericht op het Instagram-account van oprichter Mark Zuckerberg. De headset kost 499,99 dollar en verschijnt in de herfst.

De onthullingsvideo toont de drie nieuwe sensorgebieden aan de voorkant van het apparaat. De headset bevat drie camera's, verdeeld over de linker- en rechterkant - waarvan twee volledig gekleurde camera's en twee standaardcamera's: en een enkele dieptesensor in het midden die de ar-functies van de bril moeten verbeteren.

Volgens Meta is de headset 'een stuk lichter en comfortabeler' dan de Meta Quest 2. Ook moet de headset dankzij een nieuwe Snapdragon-chip tweemaal zo krachtig zijn als de vorige bril en bevat het een hogere resolutie scherm.

De video toont ook de nieuwe TruTouch-haptische controllers 'voor ervaringen die je kunt voelen', vergelijkbaar met de adaptive controllers van de PlayStation VR 2. Daarnaast zijn de ringen rondom de controllers verdwenen en ondersteunt de bril hand tracking.

 Meta kondigt Meta Quest 3 aan, verlaagt prijzen Quest 2-59574514

Lagere prijzen en prestatieupdate Quest 2

Vanaf 4 juni zal de 128GB-versie van de Meta Quest 2 verkrijgbaar zijn voor 299,99 dollar en de 256GB-versie voor 349,99 dollar. Vermoedelijk is de prijs in euro's vergelijkbaar.

Daarnaast heeft Meta aangekondigd dat er een software-update komt voor zowel Quest 2 als Quest Pro, waarbij de gpu en cpu worden geüpdatet. Daarmee zouden de brillen beter presteren - maximaal 26 procent voor de cpu en maximaal 19 procent voor de gpu van Quest 2, en 11 procent voor de gpu van Quest Pro.

Ook wordt het zogenaamde Dynamic Resolution Scaling geïmplementeerd, waardoor games en apps profiteren van een hogere pixeldichtheid zonder dat dit ten koste gaat van de framerate.

Meer informatie wordt verwacht tijdens Meta's Connect-evenement op 27 september, waar het bedrijf naar verwachting meer details en demonstraties van de Quest 3 deelt. Vanavond om 19:00 uur vindt de Meta Quest Gaming Showcase plaats, waar nieuwe games worden aangekondigd.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Technisch best een mooi apparaat, maar zolang het van Meta is en ze ook nog verplichting om met een Meta account in te loggen laat ik 'm aan me voorbij gaan.

0

ik dacht dat een Meta account al een tijdje niet meer nodig was? Maar misschien heb ik het mis

0
test

Meta account wel, facebook niet meer. Maargoed, logisch dat je een account nodig hebt want hoe moet je anders je apps en games kopen, identiek aan Apple en google playstore.

1
test

Hoe wil je zonder account games kopen dan? Heb je ook geen account op je iPhone of Android telefoon want dat is precies hetzelfde. Snap de aversie tegen een account niet zo.

2
test

Ja en voor je Playstaion, Switch, Steam en Xbox account moet je ook inloggen? Snap ook niet wat er zon probleem is.

3
test

Ik ben wel heel benieuwd of de resolutie en vooral ook de kijkhoek flink verbetert worden t.o.v. de Quest 1 en 2. Als dit zo is heb ik wel interesse.

0
test

Resolutie zal marginaal beter zijn, verwacht geen hele grote bump, de SOC kan het toch niet aan. Denk eerder vergelijkbaar met de Pico 4, die ook net een wat hogere resolutie heeft als de Q2.

0

Aanbevolen voor jou