Meer RTX 4060 Ti-videokaarten duiken op bij retailers

Meer RTX 4060 Ti-videokaarten duiken op bij retailers

Nvidia's geplande uitrol rond eind mei lijkt zo goed als zeker

De gpu's zijn officieel gezien nog niet aangekondigd door Nvidia, maar enkele RTX 4060 Ti's doken gisteren wel even op bij een Russische retailer.

De webwinkel in kwestie was Marvel, waar vrijwel alle zoekresultaten rondom een 'RTX 4060 Ti' alweer verdwenen is. Op VideoCardz verschenen screenshots van hoe daar gisteren zeker vier verschillende videokaarten van Palit aangeboden werden. Een adviesprijs of precieze releasedatum werd nog niet afgebeeld op de website.

Ook de nieuwe Palit-kaarten onderstrepen enkele specificaties die eerder al uitlekte over de RTX 4060 (Ti). Zo lijkt de gpu inderdaad standaard gepaard te gaan met 8 GB aan GDDR6-geheugen, met een geheugenbus van maximaal 128-bit. De specificaties vallen opvallend laag uit voor het Ada Lovelace-aanbod, gezien de RTX 3060 (Ti)-voorgangers van vorige generatie al eens geüpdatet werden met grotere en snellere geheugenopstellingen, zoals 12 GB aan GDDR6X. 

Ondanks het verwijderen van de webpagina's liet de Russische retailer wel doorschemeren dat Nvidia's nieuwe (partner)kaarten mogelijk al onderweg zijn. Dat voegt ook betrouwbaarheid bij eerdere geruchten over de RTX 4060 (Ti), zoals de verwachting dat de Ti-kaart "eind mei" onthuld en uitgerold zou worden. Het non-Ti-model van de RTX 4060 volgt waarschijnlijk later, als zou deze nog wel "voor de zomer" op de planning staan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

8gb geheugen op een 128bit bus.. Dat is behoorlijk karig. De normale 3060 die ik heb heeft al 12gb aan geheugen.

0
test

@Riyakuya Yeah, dit inderdaad. Helpt ook niet dat precies diezelfde voorganger ook al eens van een GDDR6X-upgrade werd voorzien, waar dit klaarblijkelijk nog om GDDR6 gaat. Misschien mikken ze bij Nvidia op 'de ultieme 1080p-kaart', maar dat zou wel een bizarre middenmoter zijn voor deze generatie. Je zou verwachten dat dit soort gpu's inmiddels tot 1440p-krachtpatsers gegroeid zouden zijn.

0
test

@TomKauw het is voor mij in ieder geval geen reden om aan een eventuele upgrade te denken. De 3060 was een hele goede budget kaart als je het mij vraagt. Die waarde kan ik de 4060ti vooralsnog niet geven. Dan zal de standaard 4060 waarschijnlijk nog teleurstellender gaan worden.

0

Aanbevolen voor jou