MediaTek bereidt mogelijk SoC met Nvidia-gpu voor

MediaTek bereidt mogelijk SoC met Nvidia-gpu voor

Volgende mobiele vlaggenschip komt wellicht met Nvidia-gpu

Nvidia keert mogelijk terug met nieuwe mobiele gpu's, als onderdeel van een in samenwerking met SoC-fabrikant MediaTek.

Dat claimt DigiTimes Asia, naar aanleiding van geruchtenstroom van industriebronnen rondom MediaTek. 

De Taiwanese chipfabrikant MediaTek levert al jaar en dag complete system-on-chips (SoC) voor onder meer smartapparatuur en mobiele telefoons, maar zou voor een 'next-gen' vlaggenschip voor het eerst een samenwerking met gpu-fabrikant Nvidia aangaan.

De MediaTek-chip met een geïntegreerde Nvidia-gpu zou op zijn vroegst in 2024 kunnen lanceren, zo stellen de bronnen uit de Taiwanese industrie. Nvidia's architectuur zou de mobiele apu van betere prestaties in ai en gaming kunnen voorzien, maar de twee partijen werken schijnbaar ook samen aan een 'Windows for Arm'-platform voor notebooks. Desalniettemin blijft het onduidelijk of laptops de primaire toepassing zal vormen voor de nieuwe vlaggenschip-SoC. 

Voor Nvidia zou het bij lange na niet de eerste mobiele onderneming zijn, al heeft de gpu-gigant recentelijk weinig nieuws ondernomen in die sector. Nvidia produceert nog altijd diens Tegra X1-apu's, die sinds 2017 met diens integratie in de Nintendo Switch nauwelijks verbeterd of opgevolgd werd. 

Ondertussen groeit de vraag naar grafische prestaties en ai-toepassingen in smartphones nog altijd gestaag. Concurrent AMD werkte al eens samen met Samsung om RDNA 2-gpu's in een mobiele SoC te integreren, een samenwerking die recentelijk nog verlengd werd. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou