'Max'-kasten van Cooler Master maken zelfbouw makkelijker

'Max'-kasten van Cooler Master maken zelfbouw makkelijker

Gedurende de href="https://summit.coolermaster.com/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Summer Summit 2021</a> onthulde Cooler Master niet alleen een rits nieuwe kasten in bestaande productlijnen, maar ook een geheel nieuwe insteek: de zogenaamde 'Max'-serie. De minuscule NR200P-kast van Cooler Master is het eerste product dat als Max-variant aangeboden zal worden.

Het idee van de Max-noemer is vooral dat Cooler Master populaire kasten herziet en uitdost met meer luxe. De Max-varianten doelen aanvankelijk op een premium aanbod, maar Cooler Master hoopt hun alles-in-één oplossing later ook voor lagere tarieven aan te bieden.

Geëxplodeerde weergave van de Cooler Master NR200P MAx en alle verschillende componenten die inbegrepen zijn.

De NR200P Max onderstreept duidelijk de meer luxe insteek. De small form factor (SFF) computerkast komt nu met een op maat gemaakte AIO-waterkoeler voor de centrale processor en een geïntegreerde 850 watt-voeding. Zowel de essentiële watertubes als (optionele) stroomkabels zijn elk op maat gemaakt om de ruimte in het kastje optimaal te benutten.

Ook voorziet Cooler Master de NR200P Max van een unieke, verticale videokaarthouder — met ondersteuning voor PCIe 4.0. Dat is uiteraard een luxe-element voor de hardware-liefhebber, maar het bevordert bovenal het bouwgemak van het geheel. De complete houder kan middels een scharnier in het chassis 'uit de weg' geschoven worden, waarachter ruimte overblijft voor het moederbord en andere componenten.

Een richtprijs voor de NR200P Max zat er nog niet bij de onthulling van de Max-reeks. Cooler Master-kastenman Matteo Costa verzekerde de pers wel dat in ieder geval deze Max-kast zich in een hoger prijssegment verkeert. De originele NR200P-kast kost in de Benelux ongeveer 86 euro, zónder inbegrepen componenten of gpu-houders. 

Van links naar rechts de Sunset Orange, Nightshade Purple en Caribbean Blue gelimiteerde uitgaven van de Cooler Master NR200P-kasten.

De slanke, originele NR200P is zonder twijfel populair gebleken. Cooler Master lanceert later deze maand vier kleurrijke, gelimiteerde uitgaven van de SFF-kast — hierboven afgebeeld. Voor de keuze in verschillende kleuren heeft Cooler Master beroep gedaan op relevante Reddit-fora, zoals r/sffpc

Voor elk likje verf zijn wereldwijd slechts tweeduizend stuks verkrijgbaar. De bedoeling is dat deze speciale edities voor hetzelfde tarief als het origineel verkocht worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou