Logitech Chorus-koptelefoon is gemaakt voor Meta Quest 2

Logitech Chorus-koptelefoon is gemaakt voor Meta Quest 2

Logitech heeft de Chorus-koptelefoon onthuld, een speciale off-ear geluidsmodule die direct op de Meta Quest 2-headset aangesloten wordt.

De Chorus van Logitech laat zich over usb-c aansluiten op de Meta Quest 2, zonder de compatibiliteit met andere usb-c-apparaten of andere Quest 2-accessoires te ontnemen. Logitech meent dat de koptelefoonmodule eenvoudig te bevestigen is aan alle drie de bestaande riemopties van Meta's meest recente headset. 

Het principe van een 'off-ear'-koptelefoon dient netjes aan te sluiten op de vr-ervaring. De interne drivers hebben een grote, open achterkant, waardoor de virtuele werelden ruimtelijker zouden klinken. Daarnaast isoleert dit ontwerp de gebruiker niet in diens vr-omgeving; ook de echte wereld blijft goed hoorbaar met het off-ear ontwerp.

Zij-aanzicht van de Logitech Chorus-koptelefoon op de Meta Quest 2.

Als extra handigheid implementeert de Chorus een 'flip-to-mute'-schakelaar. Door simpelweg een of meerdere luidsprekers van het oor weg te schuiven, wordt het geluid automatisch gedempt. Bij het terugschuiven over het oor wordt de audio uiteraard ook weer direct hervat. 

Het idee van de Chorus is dat de koptelefoonmodule, op papier, nooit verwijderd of losgekoppeld dient te worden. Zo kent de audio-oplossing geen eigen batterijen of accu en is de Meta Quest 2 ook altijd op te laden zonder dat Chorus in de weg zit.

De Logitech Chorus kent een adviesprijs van 99,99 euro. Vanaf heden is de koptelefoon vooruit te bestellen op de officiële Logitech-website, al lijkt nog niet duidelijk wanneer de headset daadwerkelijk verzonden zal worden. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ok, dus 100 euro voor een off ear koptelefoon, die eigenlijk al standaard op de quest zelf zit?

0
test

@Jelster Het geluid van de Quest 2 is niet zo geweldig, ik zie het als een goed alternatief.

0

@Jelster Nee, in de quest zit een geluidsoplossing die past binnen het erg lage prijskaartje van het apparaat. Met een stickertje "TODO: replace me".

0

Aanbevolen voor jou