Lite Hash Rate-versies RTX 3060 en RTX 3080 Ti getest

Lite Hash Rate-versies RTX 3060 en RTX 3080 Ti getest

De nieuwe Lite Hash Rate-versie van Nvidia's GeForce RTX 3060 en de geheel nieuwe RTX 3080 Ti zijn onder de loep genomen door href="https://www.expreview.com/79161.html" rel="noopener noreferrer" target="_blank">EXPreview</a>. Naast gaming-benchmarks werden ook de mining-prestaties getest, met aanzienlijk minder aanlokkelijke resultaten voor crypto-boeren.

Nvidia lanceerde de GeForce RTX 3060-gpu al met een ingebouwd hashing-limiet om crypto-delvers af te schrikken. Inmiddels is de kaart, bijgestaan door andere modellen, opnieuw uitgerold als Lite Hash Rate-versie. Deze heruitgave blijkt niet terug te draaien naar oudere drivers, waardoor een bekende omweg ontoegankelijk wordt.

Bovendien blijkt de crypto-trechter geen bufferperiode meer te kennen. De originele RTX 3060 hashte aanvankelijk rond de 40 MH/s, om kort daarna in te kakken tot circa 20 MH/s. De Lite Hash Rate-versie blijkt meteen rond de 20 MH/s te beginnen en fluctueert met maximaal 2 MH/s. 

 

EXPreview trof ook gelekte mining-resultaten aan de zo goed als aangekondigde GeForce RTX 3080 Ti. De RTX 3080 Ti zou op 299 watt stroomtoevoer Ethereum hashen op 58 MH/s — grofweg gelijk aan een 'oude' RTX 3070. Ook deze kaart lijkt dus stevig gelimiteerd.

Geheel nieuwe gpu's in Nvidia's portfolio zijn sowieso van een hashing-limiet voorzien, zoals beloofd. Hierdoor is het ook niet te achterhalen wat een RTX 3080 Ti zonder de crypto-trechter zou kunnen hashen. De bedoeling is nu vooral dat crypto-boeren dat ook niet snel uit zullen vinden.

Voor gamers zouden de Lite Hash Rate gpu's onveranderd krachtig moeten zijn. Nvidia limiteert enkel hashrates om crypto-boeren af te schrikken, om zodoende "GeForce weer voor de gamers" beschikbaar te maken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kijkend naar de stijging van het aantal actieve steam gebruikers sinds het begin van de pandemie .(meer mensen die upgraden), de onderliggende tekorten van de grondstoffen en het fenomeen van de scalpers ben ik benieuwd hoe beschikbaar deze kaarten gaan zijn.

0

Alleen jammer dat dit helemaal niks op gaat lossen. De limiet zal toch verwijderd worden met een custom driver en anders zet nvidia zelf (al is het maar voor een uur) per ongeluk de verkeerde drivers online.

0
test

@Fred6er Des te moeilijker ze het maken om te minen, des te beter toch? De fout met Nvidia's eigen drivers zullen ze hier niet snel nog eens op herhalen, lijkt me. Snap dat er vaak alsnog wel een work-around is voor sommige obstakels, maar zolang het crypto-boeren afschrikt, juich ik dit soort zaken toe.

0

Aanbevolen voor jou