Komst Steam Deck Oled deels aan Nintendo Switch Oled te danken

Komst Steam Deck Oled deels aan Nintendo Switch Oled te danken

'Het is simpelweg een geweldig product van Nintendo'

Valve heeft de Oled-editie van de Nintendo Switch als een van de redenen gegeven waarom het bedrijf nu met een Steam Deck Oled komt.

Dat liet het bedrijf aan The Washington Post weten. "(De Switch Oled) heeft aan mensen getoond dat de fidelity van een oled-scherm hoger is. Het is simpelweg een geweldig product van Nintendo dat talloze consumenten over ter wereld enorm blij maakt." Op het Valve-kantoor zouden er veel Switch Oleds te vinden zijn.

Valve kondigde de Steam Deck Oled eerder deze week aan. De twee nieuwe modellen vervangen twee versies van de handheld. De 256GB-versie met een lcd-scherm blijft beschikbaar voor 419 euro, maar daar komen twee oled-versies naast te bestaan met 512GB en 1TB opslag voor respectievelijk 569 en 679 euro.

De Steam Deck met het oled-scherm heeft een iets groter scherm van 7,4 inch (in plaats van het lcd-scherm van 7 inch), ondersteunt HDR en wifi 6E in plaats van 5. Dat laatste moet voor snellere downloads zorgen. De batterij is ook verbeterd en gaat van 40Whr naar 50Whr, wat een 30 tot 50 procent langer batterijleven moet opleveren. Hij weegt ook 30 gram lichter en blijft daarnaast koeler.

De Steam Deck Oled kan vanaf 16 november 19:00 uur Nederlandse tijd via de officiële website besteld worden. De lcd-versies van de Steam Deck met 64GB en 512GB worden nu met korting verkocht, respectievelijk voor 369 en 469 euro. Wanneer de voorraad op is, komen deze nooit meer officieel te koop te staan.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik blijf het een ongekende naaistreek vinden van Valve. Op 22 september aankondigen dat we voorlopig geen opvolger/upgrade voor de Steam Deck hoeven te verwachten om vervolgens anderhalve maand later doodleuk de vervanger van de huidige Steam Deck aan te kondigen.

0
test

Ik neem aan dat je inmiddels langs genoeg rondloopt op deze modderbal genaamd Aarde dat je weet dat bedrijven nooit iets zomaar aankondigen als dat de verkopen van het huidige model schaad. Als je er recent 1 hebt gekocht heb je gegokt en verloren. Hoort er ook een beetje bij als je zo laat instapt. Zie bv Switch OLED of bv de nieuwe ps5. Nintendo zegt momenteel ook dat er niks aan te kondigen valt. Nou het duurt niet lang meer.

[Reactie gewijzigd door Ramirez-1 op 12 november 2023 - 09:03]

0
test

I know, maar het voelt oneerlijk en daar kan ik slecht tegen. Als ze geen aankondigingen hadden gedaan had ik er meer vrede mee gehad maar nu heb ik letterlijk die Steam Deck gekocht naar aanleiding van die aankondiging. De meeste winkels matsen je dan echt wel. Zo niet Valve helaas.

0

Ja dat is echt zuur. Welk LCD model heb je gekocht? Ik heb de budget gekocht

0
test

De 64 GB versie ook. Ga er zelf een 1TB SSD in knutselen.

0
test

Wijze les voor de toekomst dan spijtig genoeg. Gezien Valve nieuw op deze markt is begrijp ik het wel. Denk dat je er tegenwoordig altijd wel vanuit kan gaan dat fabrikanten een revision van een console uit zullen brengen, al is het maar om hun eigen productiekosten te drukken. Zelf baal ik er nog steeds van dat ik destijds een gierige Nederlander was en voor een Switch Lite was gegaan. Voor een beetje meer geld had ik een OLED kunnen hebben en gebruik kunnen maken van haptics.

0

Dat was al duidelijk toen ie aangekondigd werd ja, haha.

0

Aanbevolen voor jou