Israëlisch kantoor van Nvidia breidt uit voor cpu-ontwikkeling

Israëlisch kantoor van Nvidia breidt uit voor cpu-ontwikkeling

Nvidia heeft aangekondigd dat het diens Israëlische ontwikkelingscenter verder uit wil breiden, met het oog op de productie van meer centrale processoren.

'Nvidia Israel' bestaat uit al meer dan 2.800 werknemers, verspreid over zeven verschillende divisies. Technisch hoofddirecteur Michael Kagan liet weten dat Nvidia verheugd is om daar binnenkort een "cpu-groep" aan toe te voegen. 

Israël broeit volgens Nvidia met veelbelovende start-ups; onder het Nvidia Inception Program heeft de chipgigant al nauwe banden met veel jong talent. Voor de lokale uitbreiding is Nvidia van plan "honderden nieuwe ingenieurs en technische ontwerpers" aan te nemen, zo claimt lokale nieuwsbron Globes.

Voor gamers in het specifiek staat Nvidia vooral bekend als gpu-boer, maar de komst van een cpu-groep is lang niet het eerste probeersel om uit te breiden. Anno 2020 kocht Nvidia chipmaker Arm op, waarmee Nvidia zich direct in de ontwikkeling van SoC's en alternatieve (mobiele) processorsets moeide. 

Render van de Nvidia Grace CPU, een processoreenheid voor cloud-diensten en datacentra.

De fusie van Nvidia en Arm bracht eerder al de Nvidia Grace CPU teweeg, een alles-in-één centrale processor voor algoritmische taken en cloud-diensten. De chipset draait op een door Nvidia opgepompte Arm-architectuur met 'Neoverse'-kernen, maar maakt daarnaast ook ruimte voor Nvidia's toegewijde gpu-componenten en hogere bandbreedte voor geheugen.

Waar de cpu-groep binnen Nvidia Israel precies naartoe zal werken, is nog niet bekend. Mogelijk zet de chipgigant verder in op cpu's voor datacentra en cloud-diensten, anderzijds kunnen cpu's voor de consumentenmarkt ook lonen. Niet voor niets is cpu-gigant Intel sinds vorig jaar bezig met het opstarten een gpu-divisie "voor gamers en creators"; een cpu-component van Nvidia kan dienen als direct weerwoord op die nieuwgeboren concurrentie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou