Intel toont nieuwe NUC 13 Extreme op TwitchCon

Intel toont nieuwe NUC 13 Extreme op TwitchCon

Op TwitchCon heeft Intel het nieuwe NUC 13 Extreme-systeem getoond. 'Raptor Canyon' wordt de krachtigste en grootste NUC tot dusver.

Het complete NUC 13 Extreme-systeem is een pc-kastje met een volume van 13,9 liter. De grootste NUC tot dusver, het op gaming gerichte Extreme-model van Intels twaalfde generatie, bedroeg 8 liter. Met de introductie van een groter chassis wordt het voor het eerst mogelijk om NUC-systemen uit te rusten met videokaart met een dikte van circa drie PCI-slots. Tijdens de TwitchCon-uitzending werd ter demonstratie een behoorlijke RTX 30-videokaart in de NUC 13 geplaatst.

Ook het zogeheten compute-element is met Raptor Canyon vernieuwd. Het mainboard is wederom opgebouwd als PCIe-component, met daarin ditmaal een dertiende generatie Intel Core-processor (Raptor Lake) verwerkt. Intel verklapte nog niet welke (verschillende) cpu's zoal ingezet zullen worden in de nieuwe generatie NUC-systemen. Doorgaans bestaat de keuze uit minstens twee of drie verschillende en soms unieke chips.

NUC-systemen worden doorgaans zonder 'dedicated' videokaart geleverd, al kan daar deze generatie verandering in komen. Eerder demonstreerde Intel al NUC-systemen met Intel Arc-gpu's. De kans is aanwezig dat Intel binnenkort ook NUC-opties aanbiedt waarin huiseigen Arc-videokaarten meegeleverd worden. Toevallig verschijnt de Arc A770-desktopkaart morgen officieel, de eerste gpu waar Intel ook zelf 'Limited Edition'-varianten van fabriceert.

Intel vertelde nog niets over de verwachte prijzen van de nieuwe NUC-systemen, laat staan de specificaties van cpu's of potentiële gpu's. Verdere details moeten in de komende weken volgen; een aftrap voor de eerste NUC 13's volgt spoedig.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jammer dat ze steeds groter gaan voor die extremes, het was juist altijd zo vet dat ze zo relatief klein waren, groter als de huidige 12e generatie moet het echt niet meer worden. Maar als ze een mooie 13e generatie met A770 of hoger voor een mooi prijsje kunnen leveren dan ga ik mn huidige core i7 4770 uit 2013 met sinds 2019 een RTX2060super in een fractal design Define mini (wat verre van mini is) maar mooi eens vervangen. Liefst zou ik zelfs vervangen door zo'n hele kleine van net een oude dubbelcdbox groot, maar daarbij is helaas de GPU ruk.

0

Aanbevolen voor jou