Intel stelt Arc-videokaart tentoon op IEM Dallas

Intel stelt Arc-videokaart tentoon op IEM Dallas

Op Intel Extreme Masters (IEM) in Dallas heeft Intel een Arc-videokaart voor het eerst publiekelijk tentoon gesteld.

Intel zou het referentieontwerp mee hebben genomen naar een eigen, aan Arc toegewijde expositie op het esportsevenement. De aanwezigheid van de kaart werd door @theBryceIsRt de wereld in geslingerd via Twitter, waarbij vermeld werd dat de kaart op IEM Dallas "in actie" te zien is bij de Arc-kraam — al is de kaart overduidelijk niet aangesloten. Van echte actie is weinig sprake.

Om welke precieze kaart het gaat, ligt niet per se voor de hand. Het ontwerp van het chassis lijkt overeen te komen met de teaser die Intel eind maart vrijgaf; dat zou destijds om de Arc A770 zijn gegaan. Optioneel zou het ook de Arc A780 kunnen gaan, een mogelijk topmodel dat Intel waarschijnlijk pas na de lancering van Arc A770 op de markt wil zetten.

Vooralsnog lijkt de Arc A770 een zekerdere gok, in 8 GB of 16 GB variant. Het 'eerste topmodel' van Intel dook recentelijk vaker op in benchmarks en andere lekken, waar de A780 steeds vaker als laatkomer of optionele gpu wordt beschreven. In totaal zou de Alchemist-generatie van Intel Arc uit 7 desktopkaarten bestaan, aldus datalekken en ingewijden.

De stroomconnectoren in kwestie verklappen niet veel. Op IEM Dallas is de kaart te zien met een 8-pins en 6-pins stroomconnectoren, een combinatie die al maandenlang op verschillende versies van de A700-kaarten verscheen.

De verschijning op IEM Dallas is voor Intel Arc wederom een nieuw teken van leven. De eerste desktopkaarten in de Alchemist-generatie zouden nog in Q2 van 2022 moeten verschijnen, maar een aanhoudende geruchtenmolen voorspelt uitstel voor Intel. Ook de eerste twee laptop-gpu's die sinds april wereldwijd in omloop moeten zijn, blijken nog altijd moeilijk verkrijgbaar buiten Azië.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou