Intel loopt wederom achter op eigen beloftes over gpu-drivers

Intel loopt wederom achter op eigen beloftes over gpu-drivers

Intels nieuwe driver-update voor Arc-videokaarten, die eind april al gepubliceerd had moeten zijn, is een week later nergens te bekennen.

Inmiddels lijkt het een patroon te worden voor Intels eigen graphics-vaandels. Eind februari bleek Intel flink achter te lopen op 'Day 0'-drivers voor Elden Ring, een game waarvoor Intel nota bene aangewezen was als officiële hardware-partner. 

Ditmaal betreft het een driver-update, exclusief voor de eerste Arc-producten. Eind maart, rond aftrap van het Arc-merk, had Intel al aangekondigd een driver uit te rollen die gpu-prestaties met circa 15 procent zou verbeteren. De belofte gold dat die update "tegen het eind van april" verkrijgbaar zou zijn.

De nieuwe drivers zouden ontworpen zijn om prestaties in 3DMark-benchmarks, zoals het populaire Time Spy en Port Royal, te verbeteren. De optimalisatie zou ook het renderen van reguliere games tegemoet kunnen komen — en Intel beloofde dat de verbeteringen op een interface-niveau gemakkelijk in -en uitgeschakeld kunnen worden.

Screenshot van het officiële Intel Arc-driverportaal, met de meest recente graphics-drivers van begin april 2022.

Op moment van schrijven dateert de meest recente Intel Arc-driver van 8 april; over benchmark-optimalisaties over verdere prestatiebonussen is weinig sprake. Het officiële webblog waar aankondigingen als deze geplaatst worden, ligt sinds begin april volledig stil. 

De lancering van Intel Arc lijkt op veel fronten niet bepaald van een leien dakje te lopen. Sinds eind maart zouden de eerste twee mobiele Arc-gpu's (A350M en A370M) officieel verkrijgbaar moeten zijn, maar de uitrol van zowel deze als toekomstige chips lijkt veelal vertraagd. 

Vooralsnog zou slechts één Samsung-laptop de Intel-chips succesvol geïntegreerd hebben — en die laptop blijkt buiten Zuid-Korea nauwelijks te verkrijgen. Ondertussen staat het Arc-vaandel in dit kwartaal flink uit te breiden; de mobiele Arc 5- en Arc 7-varianten volgen nog, alsmede de introductie van de eerste Arc-desktopkaarten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Je zou zeggen dat je als nieuwe speler je zaakjes wat beter in orde zou hebben. jammer dat het zo gaat, ik gun het ze wel.

0

Aanbevolen voor jou