Intel-driver blijkt ook namen van Arc-gpu's te verklappen

Intel-driver blijkt ook namen van Arc-gpu's te verklappen

Een recente driver-update van Intel bleek niet alleen href="https://gamer.nl/artikelen/hardware/intel-driver-noemt-dg3-gpus-en-nieuwe-cpus-te-vroeg/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">codenamen voor toekomstige chipsets</a> te noemen, maar ook de directe gpu-benaming voor maar liefst vier verschillende Intel Arc-producten.

Een anonieme bron tipte hardware-media op de .sys-bestanden van Intels recente driver-update. Daarin blijken vijf nieuwe gpu-namen door Intel zelf bevestigd te worden, waarvan vier ogenschijnlijk (in ieder geval volgens Intels richtlijnen) in de Alchemist-generatie vallen. 

De volgende benamingen werden in de bronbestanden van de driver-update aangetroffen:

  • Intel (R) Arc (TM) A380 Graphics Family

  • Intel (R) Arc (TM) A350 Graphics Family

  • Intel (R) Arc (TM) A370M Graphics Family

  • Intel (R) Arc (TM) A350M Graphics Family

  • Intel (R) Iris (R) Xe A200M Graphics Family

De Intel Arc A380 en Intel Arc A350 vormen hoogstwaarschijnlijk het middensegment en lagere aanbod van de Alchemist-kaarten voor desktops, waar de A370M en A350M dat spiegelen voor de mobiele markt. In tegenstelling tot Nvidia voorziet Intel hun laptop-gpu's wel weer van een M-addendum achter de naam.

Specificaties blijven vooralsnog uit, maar in ieder geval de A350-noemer lijkt te wijzen op Intels verwachtte instapmodel met 96 execution units en mogelijk 4 GB aan geheugen. Ook de A380-term viel al eens eerder in de geruchtenstroom; daar werd destijds gesproken over een 6GB-videokaart die quite speelt met Nvidia's GTX 1650 Super.

Eerder leek al door te sijpelen dat er vijf verschillende telgen voor Intels eerste discrete Arc-gpu's in de pijplijn zitten. De zwaarste Alchemist kaart, waarvan 512 execution units en een richtprijs van 825 dollar verwacht worden, is nog niet gekoppeld en een bepaalde benaming — al lijkt 'Intel Arc A390' nu wel voor de hand te liggen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou