Intel bundelt gpu's en cpu's met 'Balanced Builds'

Intel bundelt gpu's en cpu's met 'Balanced Builds'

Core-cpu's en Arc-gpu's komen samen in harmonie

Onder het mom van 'Balanced Builds' stelt Intel bundels van diens Arc-gpu's met selecte Core-cpu's voor.

"Voor elke gpu bestaat een optimale cpu", zo stelt Intel in een recente blogpost. De chipgigant deed uitvoerig onderzoek naar hoe verschillende processoren invloed hebben op de gpu-prestaties, om die data vervolgens om te zetten in een aantal voorgestelde 'paartjes'. 

Intel stelt daarbij dat pc-gamers met onbeperkt budget vooral hun ding moeten doen — doelend op simpelweg altijd het beste spul kopen. De Balanced Builds zijn vooral bedoeld om het mainstreamsegment en gamers op een strakker budget van de optimale prestaties te voorzien. 

In vergelijkende data neemt Intel ook systemen met AMD-processoren en Nvidia-videokaarten in acht, maar wat betreft de 'gebalanceerde systemen' wordt vooral gemikt op prestaties op 1080p en 1440p, met vooral eigen hardware. De duizenden datapunten zijn wel verzameld voor publiek inzicht, aan de hand van een behoorlijk uitgebreide Excel-sheet.

Grafiek van Intels zogenaamde Balanced Builds, waarbij voor elk gpu-segment een specifiekte telg Intel-processoren wordt voorgesteld, voor optimale prestaties.

Uit de vele testscenario's blijkt dat de Intel Core i5-12600K goed aansluit op een Intel Arc A750-videokaart. Met een dergelijke combinatie halen veel moderne games een framerate van (gemiddeld) circa 60 frames per seconde op 1080p, terwijl oudere of competitieve spellen gemakkelijk 1440p op hogere framerates kunnen bereiken. 

Intel stelt dat een Core i5-12600K en Arc A750 samen te verkrijgen zijn voor circa 423 dollar. Een kant-en-klaar systeem met die specs is verkrijgbaar vanaf 899 dollar, bij onder meer Thermaltake. Daarnaast wordt nog eens benadrukt dat de eerste Arc-gpu's, na vele patches en updates, gemiddeld tot 43 procent betere resultaten boeken in oudere DirectX 9-spellen sinds hun verschijning. 

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou