Intel bevestigt zeker zes nieuwe Arc-gpu's in driverbestanden

Intel bevestigt zeker zes nieuwe Arc-gpu's in driverbestanden

Per nieuwe bèta-driver heeft Intel de officiële naamgeving en het bestaan van meerdere Alchemist-videokaarten bevestigd.

De testdriver in kwestie is vooralsnog alleen compatibel met de mobiele A350M en A370M, alsmede twaalfde generatie Iris Xe-igpu's. In de bronbestanden wordt echter de grotere graphics-familie van Intel genoemd, inclusief nog onaangekondigde desktopkaarten (via @momomo_us).

Zoals eerder al verwacht, bestaat het desktopsegment van de Alchemist-generatie uit een A770-, A750-, A580-, A380- en A310-model, waarbij de Arc A770 in een 16 GB en 8 GB-variant geleverd zou worden. Alleen van het potentiële topmodel, een mogelijke Arc A780, is nog geen blijk in de bronbestanden. 

Gezien de potentiële A780 nog niet meegenomen werd in de driver-update, is het aannemelijk dat de recent geteasede desktopkaart de Intel Arc A770 betreft — welke waarschijnlijk als het vlaggenschip door het leven zal gaan, in ieder geval voor de aanzienbare tijd.

Het eerder aangekondigde workstation-segment blijkt al wel meegenomen in de driver-bestanden. Volgens Intels eigen Arc-roadmap verschijnen de professionele gpu's in het derde kwartaal van dit jaar; in ieder geval een Arc Pro A40/A50 (voor desktops) en een Arc Pro A30M (voor laptops) lijken bij dezen bevestigd.

Ondanks de grootste plannen kenmerkt Intel Arc een opmerkelijke en moeizame releaseperiode. Sinds eind mei is Arc officieel gelanceerd, met primair de A350M en A370M-gpu's voor laptops. Ondanks Intels vele partners en grote beloftes, blijken notebooks met Arc-gpu's, ook weken later, nauwelijks te vinden buiten de Aziatische markt. 

Intel heeft daarnaast nog maar anderhalve maand om diens desktopkaarten te  onthullen én lanceren, wil het bedrijf diens eigen uitgestelde release-beloftes nog waarmaken. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou