Intel Arc-laptops lijken niet echt gelanceerd te zijn

Intel Arc-laptops lijken niet echt gelanceerd te zijn

De eerste Intel Arc-gpu's zouden sinds eind maart verkrijgbaar moeten zijn, maar blijken vrijwel nergens in omloop.

Intel deed op 30 maart de eerste laptop-gpu's van het Arc-vaandel officieel uit de doeken. De twee lichtste varianten, de A350M en A370M, hadden per direct moeten lanceren, maar blijken nu zo goed als spoorloos.

Onder meer de Samsung Galaxy Book Pro 2 werd ook door Intel trots voorgedragen als de eerste laptop met grafische processor van het Arc-vaandel. De verschijning van de laptop werd achtergehouden tot 1 april, hoogstwaarschijnlijk omdat Samsung de officiële release van Intel af diende te wachten.

Screenshot van een te vroeg gepubliceerde productpagina van de Samsung Galaxy Book 2 Pro, met Intel Arc-gpu.

Inmiddels is de Galaxy Book Pro 2 volop in de verkoop, maar van Intel Arc is geen sprake. Op Samsungs officiële websites en verkooppunten lijkt de vermelding van Intel Arc vrijwel compleet verdwenen. Enkele consumenten nog voor het verdwijnen  een Galaxy Book Pro 2 kochten, melden nu dat de laptop simpelweg zonder Arc-gpu geleverd is.

Ook bij Lenovo, die evenals eerder aangaven de IdeaPad Gaming 3i optioneel te voorzien van een discrete Intel-gpu, is geen verkooppunt voor een Arc-laptop te vinden. De nieuwe Acer Swift X, die optioneel met de A370M geleverd wordt, staat op Amerikaanse webwinkels nog wél te koop, al is de verschepingsdatum doorgeduwd tot 13 juni.

Inmiddels keert men zich direct tot Intel. Op Twitter werd @IntelGraphics gevraagd of Intel Arc-gpu's überhaupt te koop waren, waarop het ondersteuningsteam van Intel antwoordde dat de laptops met Arc-processoren pas "tegen het eind van het tweede kwartaal verkrijgbaar zijn". Dat statement staat haaks op Intels beloftes tijdens de onthullingspresentatie; daar werd geclaimd dat selecte laptops "direct verkrijgbaar" waren.

Pas afgelopen vrijdag update Intel het ongemakkelijke statement. Het bedrijf beweert nu onjuiste informatie gehad te hebben. Samsungs eerste Arc-laptops zouden schijnbaar al verkrijgbaar moeten zijn in Zuid-Korea, terwijl de fabrikant "op zal schalen naar andere regio's". 

Van andere partnerfabrikanten moeten laptops in "de komende weken" volgen, daaronder vallen mogelijk Lenovo en andere merken die aangegeven hebben Intel Arc-processoren te willen implementeren. In ieder geval op het front van communicatie lijkt Intel Arc niet de meest vlekkeloze lancering te ondergaan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou