Intel Arc-gpu's zijn nu tot 80 procent sneller in DirectX 9

Intel Arc-gpu's zijn nu tot 80 procent sneller in DirectX 9

Met behulp van nieuwe drivers presteren de eerste Intel Arc-videokaarten tot 80 procent beter in DirectX 9-games.

Dat belooft Intel in een blogpost rond de bèta-driver (versie 31.0.101.3959) voor de eigen gpu's, bijgestaan door een

Watch on YouTube

. Intel meent voorheen vooral op nieuwere api's gefocust te hebben, maar optimaliseert tegenwoordig ook vaker oudere instructiesets. Het ietwat verouderde DirectX 9 kreeg bij Intel voorrang, gezien veel populaire shooters en mmo's nog op de api draaien.

In League of Legends presteert de Intel Arc A770 sinds gemiddeld 50 procent beter. De competitieve shooter CS:GO behaalt op de populaire 1080p-resolutie bijna 80 procent meer frames: gemiddeld 318 frames per seconde. 

Relatieve prestaties van de Intel Arc A770 in verschillende games op 1080p High en 1440p Ultra, voor en na de nieuwe optimalisatie.

De nieuwe driver optimaliseert naast het A770-vlaggenschip ook de A750- en A380-gpu's van Intel, vooralsnog de gehele portfolio van desktopkaarten. Ook de mobiele Intel Arc-gpu's genieten van de nieuwe optimalisatie, al deelde Intel geen voorbeelden van de veranderingen op de kleinere chips. 

In de Benelux worden momenteel maar weinig Intel Arc-producten verkocht. Intels laagdrempelige Arc A380-desktopkaart, oorspronkelijk exclusief voor China, is bijtijds ook hier verkrijgbaar, maar van de twee competitievere A7-gpu's zijn maar weinig kaarten in omloop.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Serieus? DirectX9? Zijn er nog mensen die daarop gamen?

0
test

@Aerofox81 Ja zeker Quake 4 haha

0
test

@Aerofox81 Los van populariteit van oudere shooters en moba's denk ik dat het Intel wel siert dat ze ook legacy api's meepakken. Zou ergens toch wrang zijn als deze kaarten een DirectX 12-game prima kunnen hebben, maar lopen te zwoegen voor een competitieve framerate in CS:GO.

0
test

@Aerofox81 Wat een domme reactie, alsof mensen de keuze hebben om te kiezen of ze op DirectX9 of DirectX12 gamen, dat ligt puur aan de games die je speelt. En er zijn nog een hele HELEBOEL oudere games die nog heel veel gespeeld worden en die nog steeds op DirectX9 (of zelfs ouder) draaien.

0
test

@SuperDre sorry van mijn domme reactie dan. Ik wist oprecht niet dat er nog zo veel gebruikt van wordt gemaakt en bepaalde games niet draaien op nieuwere DX versies. Maar is DX9 niet van WinXp tijdperk en zo'n 20jaar oud?

0
test

Lekker bezig Intel! Goed dat ze er hard aan werken, can't wait for Battlemage.

0

Aanbevolen voor jou