'Intel Arc-desktopkaarten uitgesteld tot derde kwartaal'

'Intel Arc-desktopkaarten uitgesteld tot derde kwartaal'

Volgens een betrouwbaar gebleken Chinese bron zal Intel de uitrol van Intel Arc-videokaarten uit moeten stellen, mogelijk tot het derde kwartaal.

De claim komt van een BiliBili-gebruiker wiens naam vertaald kan worden naar 'Enthousiaste Bewoner', die op hetzelfde platform vaker correcte voorspellingen plaatste. Volgens de ingewijde verschijnen Intel Arc-videokaarten voor desktops "tussen het einde van Q2 en vroeg in Q3". 

Een expliciete reden voor het uitstel zou niet bekend zijn. Intel had zelf recentelijk Q2 verzekerd als lanceringsperiode en beloofde twee weken terug nog een 'Limited Edition'-kaart "deze zomer" op de markt te zetten.

Teaser-afbeelding van de 'Limited Edition'-edtie van een Intel Arc-videokaart, vermoedelijk de zwaarste A770-variant.

Naast het vermeende uitstel, claimt de ingewijde dat de desktopreeks in totaal uit vier kaarten bestaat: de A770, A750, A580 en A380. Van het A770-vlaggenschip (eerder vaak DG2-512EU genoemd) zou een RTX 3060 Ti-niveau aan prestaties verwacht worden — dergelijke vergelijkingen hebben we al vaker zien passeren. 

Ook lijkt 'Enthousiaste Bewoner' eerdere claims over specificaties tegen te spreken. De lekker van dienst vermoedt dat de A770 eventueel met minder dan 16 GB aan VRAM geleverd wordt, terwijl eerdere bronnen (en ook de reeds aangekondigde mobiele A770M) altijd 16 GB aanhielden. Van de A750 en A580 worden 8 GB verwacht, met "een persoonlijke gok op 6 GB" voor de A380-budgetkaart.

Intel is dezer dagen niet bijzonder transparant gebleken over de stand van zaken rondom Intel Arc. De beloofde "wereldwijde lancering" van mobiele Arc-gpu's lijkt zich, ook twee weken na dato, vooral te beperken tot enkel Zuid-Korea. In combinatie met geruchten over meer uitstel, voorspelt dat niet veel goeds voor de beloofde Q2-lancering van desktopmodellen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mogelijk problemen met de drivers of lagere yields bij productie? Maargoed, einde Q2 begin Q3 is nog steeds zomer.

0

Aanbevolen voor jou