Intel Arc Control-software updatet drivers zonder log-in

Intel Arc Control-software updatet drivers zonder log-in

Intel heeft Arc Control onthuld als het officiële besturingsprogramma voor Arc- en Xe-gpu's.

Intel deed de officiële Arc Control-software uit de doeken kort nadat het diens eerste laptop-gpu's onthuld had. Middels een uitgebreide

Watch on YouTube

leidt Intel nieuwkomers rond in wat de digitale gereedschapskist zoal kan.

Intels eigen graphics-software bundelt onder meer 'Game On' driver-updates voor de Arc-gpu's met automatische speloptimalisaties, capture-mogelijkheden en aanpasbare overlays vol systeeminformatie. De grootste pijler blijkt echter vooral het gebrek aan een log-in voor volledige functionaliteiten — een gegeven wat Intel trots onderstreept op sociale media.

Bij Intels grootste concurrent op de videokaartmarkt, Nvidia, wordt sinds enige tijd een log-in verplicht voor GeForce Experience. Wie driver-updates wil, moet eerst netjes aanmelden. Intel komt als derde speler op de markt en kiest er, net als het meer toegankelijke AMD, voor om geen gebruikersregistratie of log-in te verplichten.

Watch on YouTube

Wel biedt Intel, net als Nvidia, direct wat meer gereedschap voor content creators. Arc Control laat gamers niet alleen hun spellen opnemen of streamen met broadcaster-programma's; de software komt ook met virtuele cameraverbeteringen, zoals live gegenereerde onscherpheid op de achtergrond. Samen met de native ondersteuning van AV1-encoding en decoding komt het Arc-vaandel zodoende streamers en videomakers tegemoet.

Intel heeft een officiële Arc Control-webpagina ingericht voor verdere informatie. De software zelf lijkt echter nog niet te downloaden, ook al zouden de eerste Arc-gpu's vandaag officieel gelanceerd moeten zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou