Horizon Forbidden West verschijnt op 21 maart voor pc

Horizon Forbidden West verschijnt op 21 maart voor pc

De Complete Edition kwam afgelopen najaar al op PS5 uit

De pc-versie van Horizon Forbidden West: Complete Edition komt op 21 maart uit.

Dat heeft Sony Interactive Entertainment gisteren aangekondigd. De game van het Nederlandse Guerrilla Games wordt door Nixxes Software naar pc overgezet. De PS5-verise van de Complete Edition verscheen afgelopen oktober al.

De Complete Edition van de game bevat naast het hoofdspel ook de uitbreiding Burning Shores. Daarnaast is er een digitale soundtrack en digitale artbook, de eerste volume van een digitale comic, een extra pose en gezichtsverf voor in de fotomodus, en diverse in-game extra's zoals een Nora Thunder Elite-outfit. Het is voor het eerst dat de game op pc uitkomt, al is voorganger Horizon Zero Dawn al wel op pc verkrijgbaar.

Op PlayStation Blog worden meer details over de pc-versie van de game gegeven. Zo kan de framerate ontgrendeld worden, zijn er aanpasbare grafische settings en worden Nvidia DLSS 3, AMD FSR en Intel XeSS ondersteund. Het spel kan ook op 21:9 ultra-wide- en 32:9 super ultra-wide-monitoren afgespeeld worden. Daarbij kan de besturing geheel naar smaak aangepast worden.

Horizon Forbidden West kreeg een 9 op Gamer.nl van Ron Vorstermans: "Mooier, soepeler, beter geschreven, een consistent verhaal, meer verrassingen en betere hoofd- en zijmissies: Horizon Forbidden West is op bijna ieder front beter dan Horizon Zero Dawn."

Redacteur Lars Cornelis gaf een 7 aan uitbreiding Burning Shores: "Het is makkelijk om te roepen dat Horizon Forbidden West: Burning Shores ‘leuk voor de fans’ is. De uitbreiding biedt immers meer van hetzelfde en het verhaal rolt de rode loper uit voor Horizon 3. Maar veel meer zit er niet in en dat maakt het ook een hele gemakzuchtige uitbreiding. We kunnen niet aan de indruk ontkomen dat er meer gedaan had kunnen worden met het tektonisch instabiele Los Angeles."

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deeltje 1 heb ik denk ik tot op 3/4 gespeeld en toen werd ik gek van de herhaling. (Deels eigen schuld, ik werk zones compleet af die de verhaal lijn volgen.) Heb hem nooit afspeeld meer. Ben bang dat dit een beetje hetzelfde zal zijn. Er lijkt ook weinig variatie te zijn in de diverse vijanden. Ze zijn allemaal wel anders, maar in dezelfde stijl en zonder enige variatie in uiterlijk en gedrag onderling. Dat had best anders kunnen zijn. Maar opzich een mooie titel naar de pc voor de echte liefhebber denk ik.

0

Ik had precies hetzelfde met Forbidden West. Het was voor mij veel te repetitief allemaal, o.a. het afvinken van de icoontjes op de map. Daarnaast vond ik de subquests en het hoofdverhaal niet boeiend genoeg en lukte het mij hierdoor niet om de game uit te spelen. Dit heb ik eigenlijk met alle first party PlayStation games de laatste tijd. Het ziet er prachtig uit, maar de (Assassin's Creed-achtige) formule komt een beetje mijn neus uit.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 26 januari 2024 - 08:31]

1
test

Dat gevoel heb ik al sinds een deel van de PS4-gen eigenlijk. Goed geacteerde eye-candy met run of the mill gameplay en een flutverhaal "for modern audiences". Maar als je dat durft zeggen dan ben je een conservatieve fanboy. Maar goed, dat is wat publiek en media tegenwoordig onmisbare games vinden als je metacritic bekijkt, dus het zal wel aan mij liggen. Zelf vind 'k nog weinig echt interessant tegenwoordig :/

[Reactie gewijzigd door Mr.Happy op 26 januari 2024 - 09:26]

1
test

Goed nieuws voor PC bezitters. Prachtige game. Met heel veel plezier gespeeld.

1

Aanbevolen voor jou