Hoofd missiedesigner Starfield gaat aan Wyrdsong werken

Hoofd missiedesigner Starfield gaat aan Wyrdsong werken

Wil Shen gaat aan de slag bij Something Wicked Games

William Shen, de hoofd missiedesigner van Starfield, is vertrokken bij Bethesda en gaat aan de slag bij Something Wicked Games, dat aan Wyrdsong werkt.

Dat liet hij op social media weten. Ook werd er een persbericht geplaatst. Shen heeft voordat hij aan Starfield werkte ook meegeholpen aan de ontwikkeling van games als Fallout 3 en The Elder Scrolls 5: Skyrim. Zijn rol bij Something Wicked Games is die van hoofd contentdesigner.

Something Wicked Games is een nieuwe studio van Jeff Gardiner en Charles Staples. Laatstgenoemde werkte als lead designer en design director aan respectievelijk Fallout: New Vegas en The Outer Worlds, terwijl Gardiner bij Bethesda aan spellen als Fallout 4 en The Elder Scrolls 5: Skyrim heeft gewerkt. Het Chinese NetEase heeft geld in de studio geïnvesteerd.

De eerste game van de studio heet Wyrdsong, een openwereld-rpg die zich afspeelt in een alternatieve versie van Portugal tijdens de Middeleeuwen. Het spel moet er voor zorgen dat gamers "de aard van de realiteit in twijfel trekken". Daarbij moeten gemaakte keuzes en de consequenties die daaruit voortvloeien een belangrijk onderdeel van de ervaring worden. Het is nog niet bekend wanneer Wyrdsong verschijnt of op welke platforms de game uitkomt. Hieronder is een eerder verschenen teaser trailer te zien.

View post on X
Watch on YouTube
Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou