Halo-medebedenker weer weg bij nieuwe Battlefield-studio

Halo-medebedenker weer weg bij nieuwe Battlefield-studio

Marcus Lehto was een van de oprichters van EA-studio Ridgeline

Marcus Lehto, een van de bedenkers van de Halo-franchise die in 2021 met Electronic Arts de Battlefield-studio Ridgeline Games oprichtte, is weer vertrokken bij die studio.

Lehto heeft zijn vertrek op moment van schrijven niet officieel aangekondigd, maar hij heeft zijn Facebook-account geüpdatet om aan te geven dat hij bij EA vertrokken is (via VGC). Daarnaast zijn alle vermeldingen over Battlefield van zijn X-account gehaald.

Het is niet bekend waarom Lehto vertrokken is bij de studio, maar fans speculeren dat de toekomst van Ridgeline Games mogelijk onzeker is. Een andere medeoprichter van Ridgeline - Chris Matthews - is in januari ook al vertrokken en de studio heeft geen vacatures openstaan.

Lehto was vroeger werkzaam bij Bungie en was voor de eerste drie games art director. Voor Halo Reach was hij de creative director. Ook werkte hij aan Disintegration, de shooter van Private Division. Lehto wordt ook wel de 'vader van Master Chief' genoemd.

EA liet in 2022 weten dat het een "verbonden Battlefield-universum" wil creëren middels meerdere games. Het bedrijf wil de franchise nieuw leven inblazen na het wisselvallig ontvangen Battlefield 2042. Kort daarna bleek dat Lehto een van de oprichters was van Ridgeline Games, waar men werkt aan "een verhaalgedreven campagne binnen het Battlefield-universum."

View post on X
View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou