Half-Life ontvangt jubileumupdate op Steam

Half-Life ontvangt jubileumupdate op Steam

Game kan nu tijdelijk gratis geclaimd worden

Om te vieren dat Half-Life dit weekend 25 jaar bestaat, heeft Valve een speciale jubileumupdate voor de game uitgebracht op Steam.

De update frist de game op voor de moderne tijd, met hogere resoluties, ondersteuning voor Steam Networking en controllerondersteuning. Er zijn opties voor widescreens en allerlei bugfixes en aanpassingen aan de balans. De game is daarbij tot 20 november 19:00 uur gratis te downloaden via Steam. Er is ook een officiële website rondom de viering gelanceerd.

De game bevat nu ook Half-Life Uplink, een minicampagne gemaakt door het oorspronkelijke ontwikkelteam die voorheen op cd-rom bij magazines werd geleverd - voor velen de eerste keer dat ze met het spel kennismaakten. Ook zijn er vier nieuwe multiplayermaps toegevoegd, genaamd Contamination, Pool Party, Rocket Frenzy en Disposal.

Half-Life verscheen op 19 november 1998 en wordt gezien als een van de belangrijkste shooters ooit. Het spel combineert precieze schietactie met een spannend verhaal en een spelwereld die als één geheel voelt. Wetenschapper Gordon Freeman moet zien te overleven wanneer een experiment helemaal uit de hand loopt.

Valve heeft samen met Secret Tape een uur durende documentaire rondom de game gemaakt, die hieronder bekeken kan worden. Valve-baas Gabe Newell deelt daarin ook zijn wijsheid, bijvoorbeeld over het uitstellen van games: "Een latere release is maar voor even. Maar als het zuigt, is dat voor altijd."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als ze nou ergens in de patch notes deel 3 aankondigen.

0
test

Blue Shift en Opposing Force zijn ook gepatched. Very nice!

0

Aanbevolen voor jou