GTA-producent toont uitgebreid gameplaysegment van Everywhere

GTA-producent toont uitgebreid gameplaysegment van Everywhere

De game wordt beschreven als 'een echte versie van Ready Player One'

Everywhere, de eerste game van ontwikkelstudio Build A Rocket Boy, is tijdens een livestream uitgebreid getoond.

Het was al geruime tijd bekend dat de in Edinburgh, Schotland gesitueerde studio van Leslie Benzies - de voormalige producent van de Grand Theft Auto-reeks - aan Everywhere werkt. Er zijn al meermaals beelden van de game uitgebracht, zoals eerder dit jaar.

Tijdens een livestream op Twitch gingen regisseur Adam Whiting en QA-analist Nadia Tolmay aan de slag met het spel. Er wordt een level getoond waarin spelers een waterverwerkingsinstallatie infiltreren. Er worden vijanden gedood en diverse taken verricht.

Tijdens de stream werden diverse details gegeven. Zo is het level door één persoon gemaakt. Het zou mogelijk zijn om een level van dit formaat in enkele uren te kunnen creëren, en er zouden zo'n tien dagen nodig zijn om de puntjes op de i te zetten.

Everywhere moet "een nieuwe wereld voor gamers" bieden, waarin spelers zelf creëren en hun creaties delen met vrienden. Volgens de makers is er een gebruiksvriendelijk systeem om levels of complete games te maken, genaamd Arcadia. Tegelijkertijd moet de cinematische actie waar Benzies bekend om staat ook terugkeren. Eerder werd Mindseye al onthuld, een openwereldgame van Benzies die in Everywhere is gemaakt en via dat platform beschikbaar komt.

Gedurende de livstream werd tevens aangekondigd dat er op 5 december een gesloten alfatest wordt gehouden. Inschrijven was al een tijdje mogelijk - op die manier kan men ook alvast een gebruikersnaam voor de game vastleggen.

Leslie Benzies vertrok in 2016 van Rockstar North. Daarvoor was hij producent van vrijwel alle GTA-games en Red Dead Redemption. Hij richtte zijn eigen studio Build a Rocket Boy op, waarmee hij al geruime tijd werkt aan Everywhere. In 2020 haalde hij nog zo'n 43 miljoen euro op om de ontwikkeling mee te financieren. De game werd toen omschreven als "een echte versie van Ready Player One". 

Een releasedatum voor Everywhere is nog niet bekend. De Unreal Engine 5-game komt in ieder geval naar pc, al zouden andere systemen later kunnen volgen.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou