GTA-producent toont eerste gameplaytrailer van Everywhere

GTA-producent toont eerste gameplaytrailer van Everywhere

Een gesloten alfatest moet ergens binnenkort gehouden worden

Build A Rocket Boy heeft de eerste gameplaytrailer van debuutgame Everywhere uitgebracht.

Het was al geruime tijd bekend dat de in Edinburgh, Schotland gesitueerde studio van Leslie Benzies - de voormalige producent van de Grand Theft Auto-reeks - aan Everywhere werkt. Tijdens Gamescom vorig jaar werd al een eerste teaser trailer getoond.

Nu is er een gameplaytrailer uitgebracht, die hieronder bekeken kan worden. Het spel moet "een nieuwe wereld voor gamers" bieden, waarin spelers zelf creëren en hun creaties delen met vrienden. Volgens de makers is er een gebruiksvriendelijk systeem om levels of complete games te maken, genaamd Arcadia. Tegelijkertijd moet de cinematische actie waar Benzies bekend om staat ook terugkeren. Eerder werd Mindseye al onthuld, een openwereldgame van Benzies die in Everywhere is gemaakt en via dat platform beschikbaar komt.

De nieuwe trailer toont volgens de ontwikkelaar in ieder geval "de schaal en variatie qua mogelijkheden in Everywhere. Spelers kunnen aan een haast oneindige hoeveelheid activiteiten meedoen, of hun eigen activiteiten creëren."

Hoewel vorig jaar nog werd geclaimd dat Everywhere in 2023 uit zou komen, is er nog altijd geen releasedatum bekend en lijkt het steeds onwaarschijnlijker dat dit gehaald wordt. Wel kan men zich alvast inschrijven om zo een gebruikersnaam te reserveren, en kans te maken om een van de eersten te zijn die de game mag spelen. Een gesloten alfatest moet dan ook "binnenkort" op pc van start gaan.

Leslie Benzies vertrok in 2016 van Rockstar North. Daarvoor was hij producent van vrijwel alle GTA-games en Red Dead Redemption. Hij richtte zijn eigen studio Build a Rocket Boy op, waarmee hij al geruime tijd werkt aan Everywhere. In 2020 haalde hij nog zo'n 43 miljoen euro op om de ontwikkeling mee te financieren. De game werd toen omschreven als "een echte versie van Ready Player One". 

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Welke gameplay zien we op 1:19-1:21? Stijl lijkt wel veel op gta namelijk

0
test

Check de link in het nieuwsbericht naar Mindseye. Ik denk dat het die game (of ervaring binnen Everywhere) is.

0
test

Ik dacht even een korte teaser van GTA VI te zien.

0

Aanbevolen voor jou