Graid lanceert PCIe 4.0 ssd-kaart met bandbreedtes tot 110 GB/s

Graid lanceert PCIe 4.0 ssd-kaart met bandbreedtes tot 110 GB/s

Ssd-specialist Graid heeft de SupremeRAID SR-1010 aangekondigd, een PCIe 4.0 ssd-kaart met bandbreedtes tot 110 GB/s.

De SupremeRAID SR-1010 wordt daarmee 's werelds snelste NVMe-oF-kaart, met ondersteuning voor veel uiteenlopende RAID-opstellingen en maximaal 32 fysieke schijven. Graids nieuwe kaart stuurt de ssd's zelf aan, met behulp van een ingebouwde GA106-gpu van Nvidia. Dezelfde Ampere-chip stuurt ook professionele videokaarten als de RTX A2000 aan.

In optima forma leest de SupremeRAID SR-1010 maar liefst 19 miljoen iops (input/output operaties per seconde) en schrijft het tot 6 miljoen iops. Daarvoor dient de kaart wel in RAID 5, 6 of 10 te draaien in een Linux-omgeving. Ook de maximale bandbreedte van 110 GB/s is enkel haalbaar in diezelfde scenario's; in een Windows-omgeving vallen de resultaten lager uit.

Voor Graid kenmerkt de aankondiging een tweede iteratie van diens NVMe-oF-producten. De eerdere SupremeRAID SR-1000 was evenals een netwerkgestuurde add-in-kaart voor NVMe-ssd's, maar die draaide op de PCIe 3.0-interface en kwam met Nvidia's oudere TU117-gpu. Het vernieuwde model verbruikt met de upgrade wel 20 procent meer stroom (tot ongeveer 70 watt), maar biedt daartegenover wel snellere en schaalbare PCIe 4.0-opslag voor bijvoorbeeld datacenters en servers.

De SupremeRAID SR-1010 verschijnt 1 mei officieel. Een prijsindicatie van de add-in-kaart wordt enkel afgegeven op offertebasis. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou