Google wil games beschikbaar stellen via YouTube

Google wil games beschikbaar stellen via YouTube

Een nieuwe gamepoging na Stadia

Google experimenteert met de mogelijkheid om games beschikbaar te stellen via het videoplatform YouTube.

Dat schrijft The Wallstreet Journal. Met het nieuwe initiatief genaamd Playables wil het bedrijf YouTube-gebruikers games laten spelen via de website of app van het platform, vergelijkbaar met de service die Netflix al aanbiedt. Op dit moment zou er één game speelbaar zijn via het platform: Stack Box. Vermoedelijk fungeert die game puur als test.

Wanneer Playables wereldwijd beschikbaar wordt en hoeveel het gaat kosten is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Het is niet voor het eerst dat Google zich in de game-industrie probeert te mengen. Eerder bracht het bedrijf streamingdienst Google Stadia uit, waarmee spelers verschillende games konden streamen. Die dienst stopte op 18 januari, omdat de dienst niet het gewenste aantal spelers bereikte.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit was met stadia toch al de bedoeling, dat als je iets zag op YouTube je de game zo kon opstarten als je hem kocht.

0
test

Jammer dat ze gestopt zijn met Stadia, dat was gewoon een hele goede gamestreaming service. Over een jaar of 10 zal dat de standaard manier zijn hie de doorsnee gamer zal gamen, het is zoveel praktischer als zelf veel geld uit moeten geven aan hardware, EN je kunt overal verder waar je gebleven was.

0

Aanbevolen voor jou