Ghibli-achtige adventuregame Europa uitgesteld naar de zomer

Ghibli-achtige adventuregame Europa uitgesteld naar de zomer

Een demo is al wel op Steam beschikbaar

Ontwikkelaar Helder Pinto heeft de aankomende adventuregame Europa uitgesteld naar de zomer van dit jaar.

De game stond eigenlijk op de planning voor een release op 16 april via Steam, maar dat blijkt niet meer haalbaar. "Europa begon als een project die ik alleen maakte", zo stelt Pinto, die voorheen werkzaam was bij Blizzard.

"De afgelopen jaren is het uitgegroeid tot iets waar ik niet eens over durfde te dromen, maar we werken nog steeds in de avonden en weekenden, naast ons reguliere werk. Ik ben erg trots op wat we samen hebben bereikt, en daarom wil ik het spel niet uitbrengen tot het het gewenste niveau heeft behaald." Er zou nog hard gewerkt worden aan onder andere het tempo van de game en de tussenfilmpjes.

Europa moet een vreedzame adventuregame worden waarin spelers de geterravormde maan van Jupiter verkennen. Daarbij vallen vooral de graphics op, die vooral doen denken aan het werk van animatiestudio Ghibli. De game is sinds 2017 in ontwikkeling.

Hieronder kan een eerder uitgebrachte trailer bekeken worden. De releasedatum die daarin wordt vermeld klopt logischerwijs niet meer. Een demo kan via Steam worden gedownload.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ziet er prachtig uit, kijk wel uit naar deze game, maar zoals altijd, komt wel als die zwaar on sale is, want ik heb nog zo'n grote backlog waar ik nu zelfs al tot mijn pensioen mee bezig kan zijn.

0

Aanbevolen voor jou