Gerucht voorspelt komst van GTX 1630-videokaart

Gerucht voorspelt komst van GTX 1630-videokaart

Nvidia zou plannen hebben om een nieuwe budget-gpu te introduceren, op een inmiddels oudere architectuur; een GTX 1630 is mogelijk op komst.

Officieel is het nog geenszins, maar VideoCardz meent dat een mogelijke GTX 1630 nabij is. Bijna twee jaar na het introduceren van Ampere en ruim drie jaar na het verschijnen van de laatste Turing-gpu, de GTX 1650, zou Nvidia terugkeren naar een inmiddels gepasseerde graphics-generatie. 

De terugkeer naar oudere chips voelt mogelijk achterhaald, maar zou pc-gamers op een kleiner budget tegemoet kunnen komen. De in januari geïntroduceerde RTX 3050 is vooralsnog Nvidia's recente budget-optie, maar met vraagprijzen à 319 euro is instappen op Ampere nog altijd flink aan de prijs.

Volgens VideoCardz' vooralsnog onbenoemde bronnen zou de GTX 1630 op een nieuwe TU117-gpu draaien. Over kloksnelheden en andere specificaties werd nog niet gesproken; wel wordt verwacht dat de kaart een adviesprijs van minder dan 190 dollar zou bedragen — de huidige vraagprijs voor de GTX 1650. Ook zou de kaart voor die prijs in ieder geval sneller moeten zijn dan de GTX 1050 Ti. 

Daarbij wordt geclaimd dat de informatie rondom de GTX 1630-kaart "al enkele dagen in omloop is", maar het gerucht zou gedubbelcheckt en zelfs bevestigd moeten zijn, aldus VideoCardz. Tot dusver heeft geen enkele andere partij het gerucht geverifeerd, terwijl ook Nvidia zich vanzelfsprekend (nog) stilhoudt over de kwestie.

Voor Nvidia zou het niet de eerste keer zijn dat de chipgigant, mogelijk noodgedwongen, oude technologie van stal haalt. Begin 2021 fabriceerde Nvidia opnieuw een voorraad GTX 1050 Ti-gpu's, puur om het aanbod betaalbare videokaarten weer op gang te kunnen krijgen. Daarnaast zou een GTX 1630 de stoffige GT 1030-kaart (eindelijk) van een opvolger kunnen voorzien.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou