Gerucht: Roguelike Prince of Persia-game komt later dit jaar naar Steam

Gerucht: Roguelike Prince of Persia-game komt later dit jaar naar Steam

'The Rogue Prince of Persia' zou ontwikkeld worden door Evil Empire

Er zou volgens geruchten een roguelike Prince of Persia-game in ontwikkeling zijn die later dit jaar op Steam Early Access uitkomt.

Dat claimt Insider Gaming te hebben vernomen. De game zou de (project)naam The Rogue Prince of Persia dragen en ontwikkeld worden door Evil Empire, de studio die verantwoordelijk was voor de ondersteuning van Dead Cells na de release van het spel. Deze studio liet eerder dit jaar al weten niet meer aan die game te werken en iets nieuws in ontwikkeling te hebben.

The Rogue Prince of Persia zou dus eerst op Steam Early Access uitkomen, waardoor het de eerste Ubisoft-game is sinds 2019 die meteen op dat platform beschikbaar is. Het zou de bedoeling zijn dat spelers hun feedback achterlaten en dat de game daarna gratis updates krijgt waarin die feedback wordt meegenomen. Het spel zou al vier jaar in ontwikkeling zijn. Ook opvallend is dat de grafische stijl geïnspireerd zou zijn door Frans-Belgische comics.

Op moment van schrijven is The Rogue Prince of Persia in ieder geval nog niet officieel aangekondigd. Begin dit jaar kwam wel de metroidvania Prince of Persia: The Lost Crown uit op alle moderne systemen. Die game ontvangt dit jaar diverse updates en uitbreidingen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De term word vaak gebruikt, maar wat is nu precies 'roguelike'?

0
test

In roguelikes moet je in principe opnieuw beginnen wanneer je sterft. In de meeste games behoud je wel iets van progressie, maar in principe moet je hem uitspelen zonder dood te gaan.

0
test

Die optie heb je ook nieuw in de huidige Prince of… Dacht dat het permadeath heet?

0

Aanbevolen voor jou