Gelekte renders van 'Titan RTX' tonen vier PCI-slots dikke kaart

Gelekte renders van 'Titan RTX' tonen vier PCI-slots dikke kaart

YouTuber Moore's Law Is Dead meent officiële renders van Nvidia's zogeheten Titan RTX-videokaart achterhaald te hebben.

De mysterieuze videokaart in kwestie passeerde wel vaker in de geruchtenmolen rondom Nvidia. Nog voordat de eerste RTX 40-kaarten onthuld werden, claimden ingewijden dat Nvidia aan een Ada Lovelace-gpu op maar liefst 900 watt zou werken. Destijds werd gesteld dat dit Nvidia's eerste eigen kaart met twee 16-pins stroomconnectoren zou zijn; datzelfde tweetal prijkt ook op deze nieuwere renders.

In zijn

Watch on YouTube

onderstreept Moore's Law Is Dead dat alles erop wijst dat dit daadwerkelijk een lek vanuit Nvidia zelf is. De stijl en kwaliteit van de renders lijken dat te bevestigen, al blijkt de "Titan RTX'-noemer op de kaart nog wel gebruik te maken van Nvidia's oudere lettertype voor dat soort zaken. Sinds de RTX 40-generatie worden de GeForce-benamingen ietwat strakker op de kaarten en dozen gedrukt. Vermoedelijk zijn de renders dus al enkele maanden oud.

Watch on YouTube

Het meest opmerkelijke aan de Titan RTX-prototypes is echter overduidelijk de omvang. Op het beeldmateriaal is te zien hoe de bracket aan de achterzijde zeker vier PCI-slots bezet houdt (circa 73,7 millimeter dik), terwijl de kaart zelf met diens koeloplossing nauwelijks dunner uitvalt dan dat. Ter referentie: Nvidia's eigen RTX 4090 meet circa 61 millimeter aan dikte. 

De eerder gelekte data wijst op een 'full-fat'-variant van Nvidia's AD102-chipset voor deze Titan RTX. Diezelfde chip wordt ook ingezet voor de huidige RTX 4090-gpu's, al claimen recente geruchten dat Nvidia de beste chips uit die serie al "achter de hand houdt" ter voorbereiding van een mogelijke RTX 4090 Ti.

Onduidelijk is nog of deze Titan RTX überhaupt zal verschijnen. Mogelijk zijn de plannen voor de kaart overgegaan in een RTX 4090 Ti, al zou de Titan RTX eventueel nog daarná kunnen aftrappen, als een nog snellere (en waarschijnlijk ook duurdere) Ada Lovelace-gpu.

Voordat het zo ver is, houdt Nvidia zichzelf drukker in de weer met de (her)onthulling van de RTX 4070 Ti, voorheen bekend als de RTX 4080 (12 GB). Die omgevormde videokaart wordt met alle waarschijnlijkheid onthuld op CES 2023, spoedig gevolgd door een lancering. Meerdere geruchten en lekken voorspellen een verschijning op 5 januari 2023.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Haha wat een walgelijk lelijk monster. Ik heb toch echt liever een minder goede kaart van een normaal formaat dan dit gedrocht waar je bijna een eigen kast voor moet kopen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@CroniC inderdaad! Ook maar meteen een eigen stroomaansluiting afsluiten.

0
test

@Riyakuya wat maakt het uit hoe die er uit ziet, zit toch in een afgesloten kast. Begrijp echt niet waarom mensen een window in die kast willen en al die RGB troep, wat een kermis. Ik vind de led die rond de knop van mn fractal define mini al zwaar irritant, gewoon een heel klein ledje om aan/uit te tonen is meer dan voldoende, niet een led die de halve kamer verlicht.

0
test

@SuperDre ik hoef en heb ook geen window in mijn kast maar heb ook geen zin om meteen een nieuwe kast te moeten kopen omdat dit bakbeest er niet in past en de hele airflow verstoord. Oh en ook maar meteen een nieuwe voeding erbij want.. bijna 1000 watt.

0
test

Lijkt wel op een baksteen.

0
test

@Grimes binnen 7 jaar kan je hem ook kopen voor de prijs van een baksteen

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou