Gelekte Galax-videokaart telt vier ventilatoren

Gelekte Galax-videokaart telt vier ventilatoren

Een gelekte nieuwe videokaart van Galax lijkt niet alleen vier PCI-slots dik te zijn, maar ook vier afzonderlijke ventilatoren te bevatten.

De nieuwe en nog onaangekondigde videokaart zou onder de 'Serious Gaming'-noemer vallen, een lijn waar Galax toevalligerwijze gisteren ook naar leek te teasen op Twitter. Bronnen van VideoCardz leken kort daarna al verschillende renders van het nieuwe chassis gevonden te hebben.

Onduidelijk is nog welke precieze gpu van Nvidia in het futuristische chassis huist, al betreft het evident een nieuwer model. Op de renders is duidelijk de nieuwe 12VHPWR-connector zichtbaar (16-pins, goed voor 600 watt), de ATX 3.0-voedingspoort die met de RTX 3090 Ti geïntroduceerd werd en hoogstwaarschijnlijk vaker geïntegreerd zal worden in het toekomstige RTX 40-aanbod.

Gelekte render van een onaangekondigde Galax-videokaart in de Serious Gaming-lijn, met achterop een vierde ventilator zichtbaar.

Vermoedelijk is de hoofdzakelijk kaart bedoeld voor zwaardere Nvidia-gpu's. Met de dikte van ogenschijnlijk vier PCI-slots en nota bene vier ferme ventilatoren — waarvan één ook op de 'achterkant' verwerkt — lijkt de kaart een behoorlijk vehikel te worden. Mogelijk is de ferme koeloplossing ietwat overdadig voor het lage tot middensegment van Nvidia-gpu's. 

Desalniettemin lijken meer en meer fabrikanten dikkere videokaarten voor te bereiden voor Nvidia's volgende generatie. Eerder deze week lekte zo ook al een  nieuwe, vier slots dikke RTX 4090 uit, mogelijk uit Gigabyte's stal. Ook daar leek de koeloplossing geüpgraded; in de koelplaat lijkt mogelijk een dampkamer te schuilen.

Met alle waarschijnlijkheid doen meer fabrikanten, waaronder Galax, hun nieuwe Nvidia-kaarten komende week uit de doeken. Op 20 september onthult Nvidia immers 'Project Beyond', een evenement wat vrijwel zeker de nieuwe Ada Lovelace-gpu's (RTX 40) betreft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jeetje binnenkort heb je een apparte pc kast nodig om je videokaart in te plaatsen.

0
test

Damp kamer ? Moet ik dat zien als een soort van Vape room of zo ? Welke smaken hebben ze ? hahaha na licht nu dus ook cloud effecten ... leuk voor MSFS gamers

0
test

@ravw Smaken zou ik zo niet weten, heb er nooit eentje opengemaakt en opgeslurpt. Maar ja: het is inderdaad een (geuzen)vertaling van vapor chamber. Tegenwoordig zie je die steeds vaker bij hete chips (zie ook de recente Xbox-consoles en veel high-end laptops), maar in verhouding dopen desktopcomponenten er zelden aan.

0

Aanbevolen voor jou