Gelekte foto bevestigt AMD's X670 Extreme chipsets

Gelekte foto bevestigt AMD's X670 Extreme chipsets

Gelekte foto's van een MSI-vergadering bevestigen dat AMD inderdaad Extreme-varianten van de X670- en B650-chipsets voorbereidt.

Het beeldmateriaal werd gepubliceerd door Twitter-gebruiker @wxnod, die recentelijk nog een prototype van een AMD Ryzen 7000-cpu's deelde. Op de nieuwe foto's is een presentatie in een MSI-kantoor te zien, vermoedelijk van of met AMD-experts. 

Naar al het schijnt werkt AMD momenteel aan vier verschillende chipsets voor het Ryzen 7000-platform. Daaronder vallen de eerder al genoemde X670 en B650-modellen, maar dus ook de voorheen mysterieuze Extreme-varianten (X670E en B650E) van dat tweetal.

De onderlinge verschillen lijken daarbij vrij duidelijk. Waar de reguliere chipsets met een PCIe 5.0-slot óf een PCIe 5.0 M.2-slot komen, doen de Extreme-moederborden aan en-en. Zowel een PCIe 5.0-videokaart als een nieuwe PCIe 5.0-ssd — beide nog niet officieel in omloop — kunnen simultaan van de nieuwe interface gebruikmaken.

Over AMD's nieuwe generatie moederborden lekt al langer het een en ander uit. De line-up van Asus werd per ongeluk al ter verkoop aangeboden bij een Duitse retailer, met lang daarvoor al een gelekte blauwdruk van een X670-moederbord. Destijds werd al duidelijk dat X670-moederborden mogelijk op twee B650-chips draaien, om zo de I/O van het moederbord aanzienlijk te versnellen.

AMD doet de moederborden vermoedelijk vannacht echt uit de doeken, als onderdeel van een grotere Ryzen 7000-aankondiging. Eerdere geruchten rondom die evenementen verklapten al dat AMD een release op 27 september voorbereidt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou