Gelekt Mini-ITX-moederbord van Asus toont gelaagd design

Gelekt Mini-ITX-moederbord van Asus toont gelaagd design

Gelekte foto's van Asus' nieuwe ROG Strix Z690-I-moederbord blijkt uit meerdere lagen te bestaan. Bovenop de onderzijde van het Mini-ITX-model zit nog een 'dochterbord' met vermoedelijk een extra M.2-module.

De foto's werden door een VideoCardz-bezoeker gelekt en gedeeld. Het minimoederbordje kenmerkt een van de eerste lekken rondom Z690-moederborden, welke pas later dit jaar officieel de markt betreden.

Profielaanzicht van het ASUS ROG Strix Z690-I Gaming Wi-Fi-moederbord, met een gelaafd ontwerp.

Ondanks het delen van meerdere foto's, is het primaire doel van het dochterbordje nog onduidelijk. Gezien de plaatsing van de extra moederbordlaag — recht boven de plek waar vaak M.2-ssd's geplaatst worden — betreft het hoogstwaarschijnlijk ruimte voor een of meerdere NVMe-ssd's. 

Wel lijken enkele connectoren, zoals die voor behuizingventilatoren en rgb-verlichting hoger geplaatst, op de 'tweede verdieping'. Daarnaast zou de extra module ook de audiochip of Wi-Fi-module kunnen huizen; de connectoren daarvoor zitten immers op dezelfde hoogte.

Hardware-fabrikanten houden de lippen vooralsnog stijf over hun aanbod in moederborden met de Intel Z690-chipset, afgezien van een retail-lek of twee. Aanstaande 4 november vervalt het verkoopembargo; tegen die tijd weten we ongetwijfeld meer over nieuwe de nieuwe generatie Intel-moederborden. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou