Galax start 'uitverkoop' van RTX 3080's tegen de adviesprijs

Galax start 'uitverkoop' van RTX 3080's tegen de adviesprijs

De Amerikaanse tak van Galax is een uitverkoop van RTX 3080's gestart, waarbij de kaarten verkocht worden voor hun oorspronkelijke adviesprijs.

Galax kondigde de verkoopactie aan via het Noord-Amerikaanse Twitter-account. De uitverkoop betreft aanvankelijk Galax' SG (Serious Gaming) LHR-varianten (Lite Hash Rate) van de RTX 3080, met de originele 10 GB aan GDDR6X-geheugen. 

De kaart wordt "zolang de voorraad strekt" verkocht voor 699,99 dollar op Amazon. Oplettende Twitteraars merkten al snel op dat specifiek dat getal een opmerkelijke keuze is: 699,99 dollar is precies Nvidia's voorgestelde adviesprijs voor de originele RTX 3080 (10 GB), toen deze in september 2020 onthuld werd, inmiddels bijna tweeënhalf jaar geleden.

Opvallende gang van zaken of niet: sinds hun onthulling zijn RTX 3080's zelden tegen de originele richtprijs verkocht. Eind 2020 kampte de hardware-wereld met chiptekorten en hevige prijsinflatie, waardoor zeker Nvidia's vlaggenschip maandenlang voor minstens het dubbele verkocht werd. 

Pas rond midden 2022 leek de gemiddelde vraagprijs voor hardware weer te stagneren, waarna ook de originele adviesprijzen voor populaire gpu's weer in zicht kwamen. In de Benelux is die prijsdaling evenals overgewaaid, maar vooralsnog worden RTX 3080's zelden tegen de lokale adviesprijzen (719 euro) aangeboden. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@CroniC Nu klinkt het wel een beetje alsof Nvidia een hele nobele partij is geweest in 'die tijd', terwijl dat ook niet altijd het geval was. De vraagprijzen zijn vermoedelijk ook flink opgelopen omdat Nvidia zelf (te lang) miners bediende of anderzijds met chipvoorraden liep te sjoemelen. Kunt het een kapitalistisch bedrijf natuurlijk niet kwalijk nemen, maar ze deden er zelf natuurlijk ook weinig aan om de vraagprijzen tijdig te drukken.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou