Galax' RTX 4090 HOF vergt twee 16-pins stroomconnectoren

Galax' RTX 4090 HOF vergt twee 16-pins stroomconnectoren

Galax' HOF-model (Hall of Fame) van de RTX 4090-gpu vergt twee 16-pins stroomconnectoren aan voeding, zo blijkt uit gelekte foto's van de printplaat.

Beelden van de nieuwe printplaat werden gepubliceerd door het Zweedse NordicHardware. Op de bovenzijde van het PCB (hierboven afgebeeld) zijn duidelijk twee 12VHPWR-connectoren te zien, de nieuwe PCIe 5.0-stroomstandaard op 12+4 pinnen.

Diezelfde connector ligt momenteel onder vuur. Veel van de meegeleverde 12VHPWR-kabels en -adapters van RTX 4090-videokaarten blijken met het reinste beetje onvoorzichtigheid al vlam te kunnen vatten. Nvidia doet daarover zelf geen officiële uitspraak, maar zou momenteel wel een intern onderzoek gestart zijn, in samenwerking met partnerfabrikanten.

Onder de Hall of Fame-lijn produceert Galax al langer exorbitant luxe varianten van Nvidia's zwaarste gpu's. In dit geval betreft dat wederom een riante hoeveelheid VRM-stroomregulatoren op de videokaart, met voor het eerst een 28+4 fasering. De introductie van een tweede 12VHPWR-connector toont aan dat Galax wattages van boven de 600 watt wil ondersteunen op de luxe RTX 4090; de bron van de foto's meent maximaal 1000 watt.

Onderzijde van de printplaat van een Galax RTX 4090 HOF-videokaart.

Het lekken van de foto's indiceert dat Galax al aardig onderweg is met de productie van het HOF-model van de RTX 4090. In het verleden stuurde de fabrikant wel vaker ontblote printplaten van de kaart naar overklokkers, terwijl intern de koeloplossing voor de retail-kaarten gefinaliseerd wordt. Vermoedelijk doet Galax de RTX 4090 HOF-kaart binnenkort officieel uit de doeken.

Los van de verhoogde stroomcapaciteit is de kaart nog altijd een 'reguliere' RTX 4090, met 16.384 CUDA-kernen en 24 GB aan GDDR6X-geheugen. De veelal dikke HOF-kaarten komen daarnaast wel steevast met veel rgb-verlichting en de mogelijkheid om schermen aan de videokaart te hangen. Naar verluidt produceert Galax de HOF-kaarten in relatief kleine volumes, soms beperkt tot honderdtallen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Stiekem staat HOF dus voor Home On Fire

0

Aanbevolen voor jou