Galax kondigt per ongeluk RTX 4090 Ti aan

Galax kondigt per ongeluk RTX 4090 Ti aan

Op Galax' website heeft de nieuwe HOF-videokaart voor wat verwarring gezorgd; tussen de vele typfouten werd ook een "RTX 4090 Ti" genoemd.

Galax' nieuwe Hall of Fame-videokaart (HOF) van de RTX 4090-gpu werd, na enkele teasers en lekken, officieel onthuld op de officiële website. Op de nieuwe productpagina stond meermaals een foutieve hoeveelheid CUDA-kernen, maar ook de genoemde Nvidia-chipset bleek niet te kloppen. 

De zogeheten typo's in het fijne werk zijn nog tot daar aan toe, maar op Galax' homepage stond een grovere fout. In een header-afbeelding (via @overclex) werd de nieuwe kaart aangekondigd als een RTX 4090 Ti-gpu, terwijl het Ti-model van die kaart vooralsnog niet bestaat. 

Zowel de kleinere productdetails als de promotionele afbeelding zijn inmiddels verbeterd, zoals ook te zien is op Galax' huidige website. Met alle waarschijnlijkheid ging het hier vooral om een reeks onbedoelde typfouten; geen vroege lek rondom een nieuw vlaggenschip van Nvidia.

Vooralsnog is er überhaupt weinig blijk van een verbeterde variant van Nvidia's RTX 4090-gpu. Twee maanden terug claimden ingewijden nog dat Nvidia wel degelijk voorbereidingen trof voor een Ti-model, maar sindsdien staat de geruchtenmolen zo goed als stil. Sowieso dient de gpu-gigant allereerst de RTX 4070 Ti te (her)onthullen, wat met alle waarschijnlijk op CES 2023 zal gebeuren. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou