Fractal Design Ridge is slanke en kantelbare computerkast

Fractal Design Ridge is slanke en kantelbare computerkast

Fractal Design heeft Ridge onthuld, een slanke computerkast die optioneel ook op diens zij gelegd kan worden.

De Ridge-kast voegt zich bij Fractal Designs portfolio van 'small form factor'-kasten (SFF). De behuizing heeft een volume van 12,6 liter en is 16,7 millimeter dik, dan wel hoog. Met behulp van twee verschillende voetstukken is het mogelijk om de kast zowel verticaal als horizontaal te plaatsen.

Ridge verdeelt componenten over twee delen. Aan de onderzijde is plaats voor een mini-ITX-moederbord met ruimte voor een 70 millimeter hoge processorkoeler en tot en met SFX-L-netvoedingen. De kast biedt ruimte voor drie PCI-sloten aan extra componenten; in totaal zijn ook vier 2,5" opslagschijven te integreren.

In het bovenliggende segment is ruimte voor een full-size videokaart met een lengte tot 335 millimeter. Voor de aansluiting van de kaart is een unieke PCIe 4.0-riserkabel geïntegreerd. Twee inbegrepen Aspect 14 PWM-ventilatoren voorzien de bovenzijde van koeling.

Watch on YouTube

De voorzijde van de Ridge is voorzien van een gewoven stofpaneel, met daarachter evenals een stroom-led verborgen. Optioneel is deze zijde uit te rusten met extra koeling, in de vorm van drie 80 millimeter ventilatoren.

De Ridge-computerkast van Fractal Design wordt in zowel een witte als zwarte uitvoering aangeboden. Vanuit Fractal Design is nog geen definitieve adviesprijs afgegeven, al menen internationale media dat de kast circa 129 dollar moet kosten. Vooralsnog lijkt de Ridge nog niet aangeboden te worden door (web)winkels in de Benelux.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Op zich best een mooie kast en ben blij dat die ook in het zwart leverbaar is. Heb sinds 2013 ern Fractal Design Define Mini, wat overigens verre van mini is, en die bevalt me heel goed, zeker de filters waardoor ik zelfs na 2-3 jaar nog amper tot geen stof in de kast had ondanks dat die gewoon op de grond staat, en alles is ook zo makkelijk bereikbaar als je iets moet vervangen. Misschien dat deze Ridge toch wel de opvolger wordt alhoewel ik toch aan het kijken ben naar een Intel NUC 12 extreme Dragon Canyon, maar daar ben je helaas wat betreft GPU's een beetje beoerlt daardat die 'highend' kaarten (30xx, 67xx+) allemaal net the dik of lang zijn.

0

Aanbevolen voor jou